Compania finlandeza pune la bataie 100 de milioane de dolari in scop interconectivitatii intre masini.

Nokia Here, programul de harti dezvoltat de compania finlandeza este doar inceputul in ceea ce priveste dezvoltarea de softuri pentru autovehicule smart. Conform oficialilor companiei, recent a fost creat un fond special de 100 de milioane de dolari dedicat companiilor mici care ar putea dezvolta acest proiect.

Serviciul de harti este unul dintre cele trei mari business-uri pe care Nokia se axeaza in prezent, tocmai de aceea interconectivitatea intre masinile smart este vazuta ca un planbun de dezvotarea acest afaceri. Ideea de a conecta automobilele intre ele nu doar va schimba felul in care o masina este condusa, ci va imbunatati si singuranta in trafic avand in vedere ca vehiculele se vor putea "vedea" intre ele si vor evita, astfel, eventualele coliziuni.


Alte trei companii, Google, Apple si Intel, lucreaza in acest domeniu, Google lansat un serviciu de trafic pentru Google Maps, in timp ce Apple a prezentat recent CarPlay iPhone, sistemul prin care smartphone-urile se pot conecta la autovehicul. Pe de alta parte, compania Intel investeste aceeasi suma ca si Nokia, 100 de milioane de dolari, tot in scopul de a se dezvolta tehnologii care sa ajute la interconectivitatea dintre masinile din trafic.
 

Share articol: