Romanii isi vor prezenta proiectul in fata CEO-ului Microsoft, Satya Nadella.

O echipa din Cluj-Napoca a ajuns in finala Imagine Cup, o competitie sustinuta de Microsoft de descoperire de noi talente in domeniul tehnologiei.

Echipa romaneasca participa in cadrul competitiei in sectiunea World Citizenship cu proiectul sMilestone. Scopul principal al aplicatiei lor este de a oferi o modalitate flexibila, profesionista si distractiva de a mentine programul de exercitii de recuperare a pacientilor, fara efectele psihologice negative intalnite in salile de recuperare fizica.

Microsoft a anuntat in total 35 de echipe finaliste pentru etapa globala a Imagine Cup, competitie ce va avea loc in Seattle, SUA, in perioada 29 iulie – 2 august. Studentii vor concura in cadrul categoriilor Innovation, Games si World Citizenship pentru a castiga 50.000 de dolari si o experienta de tip boot-camp, pentru a-si dezvolta proiectele. 

Echipele castigatoare ale celor trei categorii vor beneficia de mentorat si sustinere in dezvoltarea proiectului propriu din partea Microsoft si a expertilor din industrie din cadrul Microsoft Ventures, Microsoft YouthSpark si PAX.

Cele 35 de echipe finaliste au fost alese din150 de echipe participante in etapele regionale din intreaga lume si se vor prezenta in fata juriului cu proiecte cu un mare potential de business, acumuland cunostinte, dezvoltandu-si abilitatile tehnice si avand ocazia de a castiga premii in valoare totala de 1 milion de dolari.

La finala globala din data de 1 august, finalistii isi vor prezenta proiectele in fata membrilor juriului format din Satya Nadella, CEO Microsoft, Hadi Partovi, Co-Fondator Code.org, Erik Martin, General Manager Reddit, precum si alti reprezentati din industria IT.

Share articol: