Cea mai comoda modalitate de plata, cea online, este evitata de multe persoane din Europa.

33% din europeni nu ar folosi un dispozitiv mobil pentru a face tranzactii online, precum plata pentru bunuri in magazinele online, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky Lab in colaborare cu B2B International.

De asemenea, 31% din proprietarii de smartphone-uri si de tablete nu se simt confortabil cu utilizarea dispozitivelor lor pentru operatiuni de online banking.

In plus, doar 23% din utilizatorii de smartphone-uri si 45% din utilizatorii de tablete sunt ingrijorati cu privire la introducerea de informatii financiare prin intermediul gadgeturilor, mai arata cercetarea, desfasurata in 2013.

Android, sistemul de operare mobil cel mai expus atacurilor de orice fel

Specialistii in securitate de la Kaspersky Lab spun ca Android este cel mai folosit sistem de operare mobil, la nivel mondial, prin urmare utilizatorii sai sunt mai vulnerabili atacurilor de orice fel. 99% din numarul total de mostre de malware mobile existente sunt dezvoltate pentru Android.

Aceste date i-au convins pe unii dintre utilizatori sa renunte la aceste dispozitive cu totul si sa le foloseasca cu atat mai putin pentru tranzactii financiare online - 11% dintre cei intervievati au declarat ca nu ar folosi sistemul Android din cauza acestui motiv.

Aplicatiile Android pentru operatiuni bancare online false, atacurile de tip phishing si atacurile malware dezvoltate pentru a intercepta datele utilizatorului prin intermediul tastaturii sunt unele dintre instrumentele malware cel mai frecvent utilizate pentru a ataca proprietarii de dispozitive care folosesc sistemul Android.

Cei de la Kaspersky le recomanda oamenilor sa foloseasca o solutie antivirus, ei dezvoltand Kaspersky Internet Security, care furnizeaza protectie sigura impotriva tuturor tipurilor de amenintari, inclusiv a celor care vizeaza bani utilizatorilor. 

Share articol: