Frigiderul a devenit cel mai important aparat electrocasnic din viața noastră, oferindu-ne posibilitatea de a păstra pe termen lung o mulțime de alimente, indiferent de tipul lor, în condiții cât mai bune.

Prin urmare, este imposibil să ne închipuim cum ar arăta viața noastră dacă nu am avea posibilitatea de a păstra la rece alimentele preferate, în condiții optime de siguranță, păstrându-și astfel prospețimea și gustul chiar și după zile bune de la depozitare.

Frigiderul ne oferă confort și siguranță, iar de aceea ne dorim să ne putem bucura cât mai mult timp de numeroasele avantaje pe care acest aparat ni le oferă. Dar cum putem face asta? 

Ei bine, nu este deloc greu! Tot ce trebuie să faci este să te ocupi de întreținerea frigiderului, iar acesta te va răsplăti apoi cu performanțe maxime pe termen îndelungat. Despre întreținerea unui frigider ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Astfel, dacă îți propui să te folosești de noul tău frigider cât mai mult timp, atunci ar trebui să ai în vedere următoarele lucruri:

Ventilația frigiderului este foarte importantă

Amplasarea frigiderului reprezintă un aspect ce nu ar trebui să fie deloc ignorat. Iar asta deoarece în funcție de amplasarea sa, frigiderul va fi mai mult sau mai puțin performant și totodată consumul său poate fi influențat. 

Frigiderele au nevoie de o ventilație cât mai bună în partea din spate, acolo unde se regăsește schimbătorul de căldură extern. Cu cât beneficiază de o ventilare mai bună, cu atât frigiderul va putea răci mai bine alimentele din interiorul său. De asemenea, dacă ventilarea este blocată, cel mai probabil frigiderul va consuma mai multă energie electrică.

Temperatura din încăpere nu ar trebui să scadă sub 5 grade Celsius

Un alt aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere pentru o mai bună funcționare a frigiderului este temperatura din camera în care acesta este instalat. Mai exact, dacă este vorba despre un frigider cu funcție de autodezghețare, atunci nu ar trebui ca temperatura din încăpere să scadă sub 5 grade Celsius. 

În caz contrar, șansele ca frigiderul să nu mai pornească atunci când temperatura din încăpere crește sunt foarte mari!

Curăță frecvent sistemul de scurgere a condensului

Dacă frigiderul tău este dotat cu o funcție de dezghețare automată, atunci ar trebui să te ocupi în mod frecvent de curățarea sistemului de scurgere a condensului. Nu îți dorești o mică inundație în frigiderul tău și, la fel de probabil, nu îți dorești ca în frigider să se dezvolte anumite bacterii sau microbi. Sunt motive foarte bune pentru a pune în practică sfatul nostru.

Chiar și frigiderele cu tehnologie No Frost au nevoie de dezghețare

Tot mai multe aparate frigorifice sunt dotate cu tehnologia No Frost, tehnologie ce previne formarea gheții în frigider. Acestea sunt apreciate pentru faptul că nu necesită atât de supărătoarea operațiune de dezghețare. Totuși, noi recomandăm să se efectueze o operațiune asemănătoare cel puțin o dată pe an. 

Lasă frigiderul cel puțin 24 de ore cu ușile deschise astfel încât să aibă loc o aerisire totală, ce va ajuta la păstrarea unui mediu mai sigur în frigider. 

Acestea sunt sfaturile ce te pot ajuta să prelungești în mod considerabil durata de viață a frigiderului și totodată să îi oferi condiții perfecte de funcționare. Iar dacă ai nevoie de un nou frigider pe care să îl întreții ca la carte, atunci ar trebui să ai în vedere oferta de pe Demax.ro. 

Share articol: