Să arăți întotdeauna impecabil este mai simplu decât crezi. Iată 6 reguli pe care le poți aplica pentru a avea un look bine pus la punct, care să-ți scoată în evidență frumusețea.

1. Experimentează cu diferite stiluri

Acesta este, probabil, cel mai eficient pont de styling pe care îl poți primi. Odată la ceva timp, alocă o oră pentru această activitate și combină piesele vestimentare pe care le ai în șifonier, concentrându-ți atenția pe rezultatele obținute. În acest fel, vei descoperi noi opțiuni de styling la care poate nu te-ai gândit până atunci. De asemenea, aceasta este o modalitate excelentă pentru a-ți da seama ce-ți lipsește din colecție sau ce necesită înlocuit. Dacă, de exemplu, îți dorești să porți din când în când o ținută retro, însă nu ai haine în acest stil, poți profita de ocazie și cumpăra cele mai frumoase rochii retro pentru un outfit deosebit. Experimentarea poate avea loc și în cabina de proba a magazinelor. Alege-ți câteva piese și încearcă să le asortezi, observând ce ți se potrivește și ce nu. Încearcă și haine cărora nu le-ai da nicio șansă în mod normal - s-ar putea să fii plăcut surprinsă.

2. Corectează-ți postura

Postura corpului este extrem de importantă și dezvăluie multe lucruri despre tine. Pentru o postură corectă, trage-ți umerii înapoi, ține pieptul înainte și capul drept. Vei părea astfel mai înaltă, mai suplă și vei căpăta mai multă încredere în tine.

3. Ai grijă la accesorii

Accesoriile pot schimba în totalitate direcția unui outfit, îl pot îmbunătăți sau strica. Pentru o ținută impecabilă, este recomandat ca accesoriile să scoată în evidență hainele, fie prin dimensiuni, fie prin culoare, ori după caz să contrabalanseze direcția pe care ai ales-o pentru piesele vestimentare. De pildă, dacă ai optat să porți un tricou simplu, o pereche de blugi boyfriend și loafers, accesorizează cu o geantă mică, o eșarfă discretă și un lanț fin cu pandantiv.

4. Încearcă noi coafuri

Îți porți părul zilnic în același fel? Dacă apelezi la faimoasa coadă de cal, ori îl lași pur și simplu liber, pe spate, a venit momentul să te joci cu noi coafuri. Poți, de exemplu, să încerci tot felul de împletituri, care sunt în mare vogă de câteva sezoane încoace. Ideea este să ieși un pic din zona de confort și să găsești câteva alternative care să-ți fie pe plac.

5. Culori reci sau culori calde?

Dacă subtonul pielii tale este cald, poartă piese vestimentare în nuanțe de roșu aprins, auriu, maro, măsliniu sau galben. În cazul în care ai subtonul pielii rece, îndreaptă-te spre nonculori (alb, negru, gri) sau nuanțe reci, precum albastru, mov închis, argintiu sau verde. Pentru a afla care este subtonul pielii tale, uită-te cu atenție la vene: dacă acestea au culoarea verzuie, atunci ai un subton cald, iar dacă au culoarea albastru-mov, subtonul pielii tale este rece.

6. Folosește fard de obraz

Un machiaj fără cusur, care să-ți definească trăsăturile și să le pună frumos în valoare, nu poate fi complet fără blush. Aplică discret un fard de obraz și bucură-te de un look impecabil.

Share articol: