Deși este adevărat că în România achiziția de calculatoare second-hand nu este încă o practică majoritară, cu toate acestea, cererea există, iar platformele se întrec în oferte interesante. 

Dacă te gândești că doar prețul mai mic este singurul avantaj al acestei componentelor utilizate, realitatea este că beneficiile sunt mult mai extinse. Iată 8 aspecte de care să ții cont atunci când ești în căutarea unui PC care nu este nouꓽ

1. Echipamente puternice

Fără îndoială, cel mai evident motiv pentru achiziționarea de computere second-hand este că acestea sunt componente puternice, care sunt vândute pentru mult mai puțini bani decât în cazul în care optezi pentru un computer nou. Ca atare, te poți bucura de un model performant, la prețuri accesibile, iar puterea procesorului este adesea mare. Vânzătorul va elimina tot ceea ce deținea pe acel computer, astfel încât să poți beneficia și de mai mult spațiu de stocare. 

2. Au tarife accesibile

Există o mare varietate de calculatoare din care poți alege, iar prețurile acestora sunt mici, comparativ cu achizițiile de produse noi. Prin urmare, ai acces la o piață ale cărei tarife de achiziție sunt mai mult decât decente, ca atare bugetul tău nu va fi afectat. Înainte de a alege, studiază ofertele, notează-le într-un tabel și decide care este cea mai bună variantă.

3. Multitudine de modele

De asemenea, magazinele de calculatoare second-hand au stocuri suficient de mari pentru a satisface practic nevoile tuturor clienților, indiferent dacă ai nevoie de un computer desktop sau laptop, dacă îl vei folosi la birou sau acasă, ori dacă ai nevoie de device pentru jocurile video. Cert este că există multe modele, din care cu siguranță poți alege o versiune bună.

4. Ajuți la îngrijirea mediului

Pe de altă parte, ar trebui să consideri faptul că achiziționarea unui PC second-hand înseamnă că nu se fabrică piese noi, iar acest lucru este deosebit de benefic pentru mediu, atât pentru că componentele calculatoarelor sunt deosebit de poluante, cât și pentru că fabricarea lor necesită utilizarea unei energii considerabile și a unei cantități mari de materii prime.

5. Calculatoarele sunt, adesea, într-o stare optimă de funcționare

Trebuie să știi faptul că un computer va suferi procese de optimizare, iar ulterior este scos spre vânzare. Defecțiunile, piesele lipsă sau problematice se vor înlocui cu unele funcționale, astfel ai certitudinea că nu alegi un model defect, ci unul care a fost îmbunătățit. În plus, unele platforme și magazine fizice îți oferă posibilitatea de retur, însă trebuie să te interesezi înainte, deoarece discutăm despre obiecte second-hand.

6. Garanția oferită

Un avantaj al achiziționării de calculatoare second-hand este faptul că acestea vin însoțite de garanție, dacă fac parte din categoria de resigilate, iar valabilitatea acesteia va depinde și de modelul computerului. Garanția deținută de posesorul anterior se poate să nu fie expirată, ca atare ți-o poate ceda ție. Bineînțeles, există și excepții în care garanția nu există. 

7. Se poate face un upgrade al calculatorului

Dacă dorești, calculatorul poate fi dotat cu componente suplimentare, iar în ceea ce privește licența Windows, în multe cazuri, aceasta este instalată, ca atare nu trebuie să-ți faci griji. 

8. Poți găsi produse de la mărci celebre

Atunci când vrei să-ți achiziționezi un calculator second-hand, trebuie să știi că vei găsi și modele produse de mărci ce sunt renumite pentru producția unor astfel de obiecte. 

În concluzie, așa cum am menționat la începutul articolului, avantajele cumpărării unui calculator utilizat se extind dincolo de prețul mic de achiziție. 

Share articol: