Industria jocurilor de noroc este destul de complexă și are o istorie îndelungată, care datează de zeci de ani, unele categorii având o vechime de chiar mii de ani. Gambling-ul este o activitate destinată timpului liber, care a evoluat constant, atât datorită dezvoltării societății și a tehnologiei, cât și datorită schimbării nevoilor jucătorilor. 

În momentul de față, poți opta să-ți desfășori activitatea atât la agenții online, cât și la unele offline, fiecare în parte având câteva beneficii considerabile. Cel mai adesea, operatorii virtuali sunt cei mai îndrăgiți, deoarece ei au selecția jocurilor de păcănele foarte bogată, au programe de loialitate stufoase și constant vin cu noi surprize pentru membrii lor. 

Se consideră, conform mai multor surse istorice, că oamenii își petreceau timpul liber distrându-se în diferite feluri. Unele se spune că erau versiuni ale jocurilor de noroc pe care le cunoaștem și astăzi. Printre exemplele principale se află mai multe jocuri de cărți, bilete de loterii, dar și unele jocuri de strategie sau tip arcade.

Ajungând la începutul erei moderne, se observă repede impactul major al cazinourilor fizice, în mod special dacă dăm ca exemplu Las Vegas-ul, Atlantic City, Macao sau Reno și nu numai. Chiar dacă celebritatea lor a prins contur încă dinainte de ani ‘50, odată cu trecerea timpului și evoluția generală a lumii, s-a ajuns la posibilitatea ca gambling-ul să fie transpus și în online. 

La nivel internațional, prima “apariție” pe o platformă vituală a fost cea a biletelor pentru Loteria Liechtenstein International, în Octombrie 1994. Pe de altă parte, tot în 1994 a început să se facă cunoscută în online și o altă companie, care a pus la dispoziție primele jocuri de cazino cu opțiunea de bani reali, aceasta fiind Microgaming.

Totodată, nu poate fi neglijat nici faptul că în anul 1996, a luat naștere Cryptologic, prima companie care a oferit nu doar jocuri de casino online, ci care a reușit să integreze pe platforma sa un sistem de plată virtual. Deși părerile sunt destul de împărțite, există câteva puncte asupra cărora este de acord toată lumea, cel mai important fiind că de-abia în 2011 jocurile de noroc online au devenit legale, odată ce DOJ (Departamentul de Justiție) a început să ofere licențe de funcționare, pe plan virtual.

După acest punct critic al industriei, frauda și alte activități asemănătoare au început să fie diminuate conisderabil, jucătorii corecți beneficiind de protecția datelor, de platforme stabile și de mai multe beneficii ca înainte. În ziua de astăzi, este extrem de important să îți desfășori activitatea doar la cazinouri licențiate de instituția de stat care se ocupă de acest domeniu (ONJN în România), pentru a nu avea parte de situații neplăcute, din punct de vedere legal.

De asemenea, pe piața jocurilor de noroc din țara noastră au venit de-a lungul anilor multe companii renumite internațional, care au ridicat cu mult ștafeta. Printre operatorii care au contribuit încă de acum zeci de ani la îmbunătățirea serviciilor și opțiunilor din gambling-ul național se află Netbet și Maxbet, dar și Unibet și PokerStars. 

Evoluția jocurilor de noroc este constantă, iar mediul online este un univers infinit în care imaginația creatorilor de conținut ai industriei este nelimitată. Astfel, vor apărea mereu noi versiuni sau noi tipuri de jocuri, care să completeze portofoliile operatorilor acreditați de către instituțiile de stat responsabile de buna desfășurare legală a activității din acest domeniu.

Decizia ONJN NR. 1773/29.09.2017

Share articol: