A venit vremea ca micuțul tău să meargă la grădi și să se obișnuiască cu comunitatea și cu mediul academic preșcolar.

Cu siguranță ești foarte emoționat, dar și îngrijorat din cauza actualului context al crizei sanitare pe care o experimentăm de multe luni deja.

Cu toate acestea, viața trebuie să continue, cu toate măsurile de siguranță și prin multă responsabilitate din partea tuturor.

Și, pentru a-i oferi copilului tău educația adecvată, cât și siguranța că totul va fi bine, trebuie să alegi ceea ce este mai bun, chiar dacă există mai puține oportunități pentru a găsi acel loc perfect.

Este un lucru greu, dar nu imposibil. Îți putem spune că, în această perioadă, cea mai bună opțiune ar fi să alegi o grădiniță particulară.

Dacă locuiești în București, Teddybar este o gradinita particulara sector 1 care oferă tot ceea ce îi trebuie copilului, atâta din punct de vedere educativ, cât și de măsuri de siguranță. De fapt, iată ce trebuie să iei în considerare și cum să procedezi atunci când alegi o grădiniță unde copilul tău va petrece următorii 3 ani.

Cum să abordezi procesul de căutare și cum să iei decizia 

Probabil că ai investit deja mult timp în căutarea grădiniței perfecte. Poate că ai abordat câteva grădinițe, ai vizitat site-urile și, acolo unde a fost posibil, ai fost și la locația respectivă.

Cu tot timpul petrecut informându-te despre grădinițele respective, cu toate aceste date complexe, detaliile pot să-ți scape cu vederea. Pentru a face alegerea corectă a grădiniței, este bine să gândim într-un mod mult mai pragmatic.

Încearcă să faci o listă de criterii. Apoi, gândește-te bine care dintre aceste criterii contează cel mai mult pentru tine și clasează fiecare grădiniță, în cazul în care ai pe listă mai multe, în funcție de cât de bine îți îndeplinește așteptările. Lista îți va oferi claritate.

Și, dacă ai notat și ceea ce ai văzut în momentul în care ai vizitat locațiile respective, adăugă informațiile în această listă. Uneori, acestea sunt datele care contează cu adevărat! Și, desigur, site-urile grădinițelor sunt esențiale pentru a răspunde la întrebărilor tale. De exemplu, site-ul Teddybar oferă suficiente informații și detalii. În plus, reprezentanții vor fi fericiți să-ți răspundă la întrebări sau să-ți ofere informații despre profesori. 

Considerații practice

Locație - Cât de important este pentru tine ca grădinița să fie aproape de casă sau să este convenabil să parcurgi un drum mai lung? Trebuie să iei în considerare circumstanțe neobișnuite, cum ar fi vremea rea sau situații de urgență. Așa că este locația potrivită pentru copilul tău?

În cazul în care ai mașină personală, nu ar trebui să existe multe probleme în alegerea unei grădinițe care nu este foarte aproape. Însă, dacă trebuie să mergi cu cel mic cu transportul în comun, gândește-te bine, în special în această perioada.

Așa că, în funcție de locație, ar fi bine să cauți și grădinița. Dacă locuiești în Sectorul 1 din București, Teddybar este perfectă pentru tine. Însă, dacă ești din alt sector și dorești să-ți aduci copilul aici, să știi că poate fi asigurat, opțional, și transportul celui mic.

Învățământ și alte costuri - Probabil ai avut în vedere deja realitatea învățământului la o grădiniță privată. Trebuie să iei în considerare alte cheltuieli posibile. Pot fi taxe separate pentru un anumit program sau activitate, pe care trebuie să le cunoști dinainte. La Teddybar taxele sunt percepute în funcție de programul ales. Astfel, dacă alegi:

-Programul de la 8.00 la 13.30. Copilului i se va oferi micul dejun, va face activități de dezvoltare personală, activități pe domenii precum ştiinţe, limbă şi comunicare, om şi societate, psihomotor, estetic-creativ, activități liber alese desfășurate pe centre de interes și, zilnic limbi străine, adică germană şi engleză. Tariful pentru acest program este 1000 lei pe lună.

-Programul de la 8.00 la 14.00. Pe lângă activitățile amintite mai sus, celui mic i se va oferi și masa de prânz. Tariful este tot de 1000 lei pe lună și încă 15 lei pe zi pentru masa de prânz.

-Programul de la 8.00 la 18.30. În acest program intră activitățile din primele două categorii, masa de prânz, programul de odihnă, gustarea și alte activităţi de dezvoltare personală. Tariful este de 1200 lei pe lună și 20 lei pe zi pentru masă.

Diferențele dintre grădinițele private

Dimensiunea grădiniței și intervalul de vârstă - trebuie să iei în considerare avantajele și dezavantajele. Cu cât grădiniță are mai mulți copii, cu atât educația, dar și siguranță vor fi mai mici.

Teddybar se asigura însă că acest lucru nu se întâmplă, având grupe foarte mici, în care se respectă toate măsurile de siguranță. Copiii din alte grupe sau din ani mai mari nu interacționează, astfel încât să nu existe probleme. 

Curriculumul - una dintre modalitățile de a discerne diferența dintre grădinițele particulare, care pot părea similare la început, este să analizezi programele lor.

Ai găsit sau ai aflat în ce constă programa grădiniței, așa că folosește aceste informații pentru a obține o perspectivă. De asemenea, grădinițele pot cuprinde o singură abordare sau o combinație de abordări, în funcție de nivelul și nevoile copiilor. Asigură-te că este clar cum evoluează programul pe măsură ce copilul tău avansează.

Calitatea atenției față de copii - Dimensiunea mai mică a clasei înseamnă de obicei un nivel mai mare de atenție acordat elevilor individuali.

De asemenea, este important să avem în vedere modul în care adulții din școală vorbesc cu copiii. Au o abordare care favorizează comunicarea deschisă și constructivă? Sau abordarea depinde mai mult de profesorii și educatorii individuali? Grădinița este capabilă să-ți ofere informații despre strategia de comunicare cu copii și familiile?

Teddybar îți va oferi toate aceste răspunsuri. Dacă este ceea ce îți trebuie, atunci nu mai aștepta și înscrie copilul la o grădiniță frumoasă și sigură.

Share articol: