Designul nordic a devenit tot mai apreciat printre românii care își doresc o amenajare unică pentru acasă - un decor deosebit, ce se potrivește de minune în locuințele cu aspect clasic, modern, vintage, rustic sau contemporan.

Așadar, descoperă un stil norvegian care ți se va potrivi perfect, transpus în modelele de seminee lemne inspirate din cultura unui popor călit în iernile aspre ale peninsulei scandinave!

Acest tip de șemineu special, reprezintă combinația ideală dintre funcționalitate și design modern. Se va potrivi perfect într-un cadru spațios cu încăperi luminoase, largi, cu ferestre mari și în care predomină culorile pale, deschise și mobilierul minimalist. Inclusiv podeaua și elementele de ambianță sunt din lemn sau cu tentă lemnoasă. Așadar, specialiștii în soluții alternative de încălzire de la PEFOC, ne recomandă ca la acest decor, să adăugăm un șemineu care împrumută liniile scandinave și le folosește pentru a contura atmosfera caldă în stil nordic, direct la tine acasă.

Șemineele norvegiene denumite și șeminee nordice, scandinave sau baltice, se bucură de un stil aparte, regăsit cu precădere în țările din nordul Europei (Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca). Ele se remarcă prin simplitate și design clasic, elegant sau modern și finisaje în linii deosebite cu nuanțe pale de: alb, gri, crem, uneori negru în contrast sau în combinație cu veșminte din lemn natural (cum este stejarul, alunul) sau elemente avangardiste.

Universul termicelor Pefoc inspirate din stilul scandinav este vast și de o fascinație neîncăpătoare pentru un singur articol, așa că, ne-am limitat să vă prezentăm doar o mică parte dintre cele mai îndrăgite șeminee norvegiene care, în jocul lor arzând al lemnelor, desfășoară pe tavan lumini demne de experiența magică a aurorei boreale.
 
1. Șemineele pe lemne cu sticlă standard în stiluri norvegiene
Sunt tipul de șemineu obișnuit, cu sticlă dreaptă (frontală), dar care pot căpăta un design unic, în funcție de stilul norvegian în care sunt amplasate: clasic, rustic, modern sau contemporan. Aceste șeminee standard nu se demodează niciodată, dar creează o ambianță autentică în locuința ta, de inspirație scandinavă. Așadar, ai la dispoziție o gamă variată de șeminee, cu modele diverse de focar semineu fonta sau confecționate din oțel căptușit la interior cu șamotă, de dimensiuni și puteri calorice diferite.

2. Șemineele pe lemne în stil norvegian cu sticlă pe colț (frontală + laterală)
Reprezintă o serie de șeminee tipic moderne, echipate cu focare de diferite dimensiuni, dar cu sticlă pe 2 laturi. Astfel, focul se poate observa mai bine, arderea fiind mult mai spectaculoasă. Aceste șeminee contribuie la un decor contemporan, transformând livingul sau încăperea unde sunt amplasate, într-un scenariu de relaxare totală.

3. Șemineele pe lemne în stil norvegian cu 3 laturi din sticlă
Reprezintă categoria de șeminee cu aspect exclusivist ce domină întreg decorul în care sunt amplasate. Fiind principala piesă de design al căminului, se pretează în acele case unde livingurile sunt de proporții mari. Un astfel de șemineu poate fi amplasat chiar în centrul locuinței sau între 2 încăperi adiacente, cele 3 laturi oferind practic o vedere perfectă asupra arderii din orice unghi al camerei. Șemineele echipate cu focare cu 3 fețe din sticlă au o deschidere verticală (de tip lift), funcție de autocurățare, iar îmbrăcămintea și finisajul lor surprind prin creativitate și diversitate de forme, texturi sau culori.

Pe site-ul meșterilor sibieni - pefoc.ro, stilul norvegian este doar unul dintre sutele de modele din care poți alege. Așa cum un șemineu de exterior este soluția perfectă pentru zilele sau serile răcoroase petrecute afară, cu familia sau prietenii, la fel poți alege și din gama renumitelor seminee baia mare, un model tradițional pentru casă (șemineu pe lemne, gaz sau peleți) sau un model electric pentru apartament, doar cu funcție decorativă, potrivit pentru a petrece clipe intime alături de persoanele dragi din viața ta.
Oricare ar fi alegerea ta, prețurile atractive o să te surprindă plăcut, alături de consultanța gratuită de specialitate, dar și de echipa de meseriași profesioniști, ghidați de motto-ul companiei: “Noi facem tot, tu pui pe foc!”


 

Share articol: