Mama lui a izbucnit in lacrimi la aflarea deciziei judecatorilor.

Un student britanic care detinea un site care pirata filme a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, vineri. Richard O'Dwyer, de 23 de ani, ar putea fi trimis in SUA pentru o noua intalnire cu judecatorii, in baza legii drepturilor de autor.

Tanarul ar fi oferit link-uri gratuite spre emisiuni TV si filme, inclusiv Lost si The Hangover. Autoritatile americane au depistat site-ul si politia l-a arestat in Chesterfield, Derbys, in noiembrie 2010, si i-a confirscat doua calculatoare.

Oamenii legii sustin ca tanarul ar fi castigat 150.000 lire sterline, adica 180.000 euro, din reclame puse pe cunoscutul lui site TVShack.net. Avocatul sau le-a spus magistratilor Curtii Westminster ca daca il vor trimite pe "studentul talentat" in strainatate, vor incalca drepturile omului. Dar judecatorul Quentin Purdy a declarat ca extradarea poate continua.

Mama tanarului, Julia, a izbucnit in lacrimi cand a auzit decizia, insa ulterior a spus ca vor face apel. Ea a declarat ca "Richard nu se va duce pentru un proces in SUA, indiferent ce se intampla".

Sursa: The Sun

Share articol: