WhatsApp introduce o funcționalitate care le va permite utilizatorilor să trimită mesaje de pe computer fără să fie nevoie ca smartphone-ul să fie conectat. 

Platforma are deja și o aplicație pentru PC, dar până acum utilizatorii aveau nevoie de telefoanele mobile pentru a se conecta și a putea trimite mesaje sau realiza apeluri. Prin noua funcție, aceștia vor putea să expedieze mesaje pe PC (atât Mac, cât și Windows), chiar dacă telefonul este deconectat sau închis. De asemenea, userii se vor putea bucura de clipuri video și chat audio fără să depindă de telefonul mobil.

Până la patru dispozitive precum PC-uri și tabelete se vor putea conecta independent la WhatsApp în urma acestei schimbări. Deocamdată, compania testează funcționalitate pe „un grup restrâns”, ca parte a unei etape beta, înainte ca schimbarea să fie implementată pe scară mai largă, au transmis aceștia.

WhatsApp este un brand cunoscut mai ales pentru aplicația sa de mobile, deși s-a lansat inițial pe PC, în 2015. În luna martie, compania a lansat pe PC opțiunea de apeluri voce și video cu doi participanți.

În acest moment, dacă trimit mesaje pe WhatsApp, iar telefonul se descarcă și se închide, utilizatorii nu vor mai putea transmite mesajele de pe PC și vor putea citi pe desktop mesajul „Telefonul nu este conectat. Asigurați-vă că terminalul dumneavoastră mobil are o conexiune activă la Internet”. Cu noua schimbare, acest lucru nu va mai conta.

Compania susține că tehnica va funcționa și va menține categoric același nivel de intimitate și de securitate, referire la criptarea end-to-end, care ar trebui să prevină citirea datelor sau modificarea lor în „drumul” dintre cei doi participanți.

Prin această funcționalitate adaptată pentru multiple dispozitive, fiecare device conectat la un cont de WhatsApp, inclusiv PC sau tabletă, are propria sa cheie de identificare, așadar nu se mai bazează pe telefon pentru criptarea end-to-end.

„Am dezvoltat noi tehnologii pentru a menține criptarea end-to-end, reușind în același timp să sincronizăm datele - precum numele persoanelor de contact, arhivele chat-urilor, mesajele salvate și multe altele”, au transmis reprezentanții companiei. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: 

Share articol: