Ar putea fi sfarsitul internetului, asa cum il stim noi acum scriu cei de la Huffington Post. Dupa ce in ultimii 10 ani a permis existenta a doar 22 de domenii, ICANN, organizatia care coordoneaza Internetul se pregateste sa schimbe regulile.

Ne-am obisnuit cu totii ca site-urile pe care intram sa aiba extensii precum .com, .org sau .edu, dar incepand din aceasta saptamana companiile vor putea sa-si personalizeze cu totul site-urile. drink.pepsi, just.doit sau legalize.joy sunt doar cateva exemple in acest sens.

Pana la finalul procesului, in 2013, internetul isi va pierde toata infatisarea actuala si se va transforma intr-o nebunie generala. Chiar si cuvinte din chineza ar putea fi folosite in noile domenii. "Facem asta pentru a creste concurenta si creativitatea pe internet.

Cea mai entuziasmanta parte e ca nu putem cu adevarat sa vizualizam ce va urma" au spus reprezentantii ICANN. Wall Street Journal scrie ca domeniile care vor fi extrem de cautate la inceput vor fi .eco, .bank sau .wine.

Cei care vor un asemenea domeniu vor trebui sa plateasca 185.000 de dolari, "o nimica toata pe langa banii ce vor fi generati" cred specialistii.

Daca pentru companii ca Pepsi nu va fi nicio problema sa-si inregistreze un asemenea domeniu (.pepsi), companiile mai mici s-ar putea sa se trezeasca cu un refuz.

Sursa: StirilePROTV

Share articol: