Apple a declarat, totusi, ca datele personale "sensibile" de pe site-ul sau sunt criptate si ca hackerii nu pot avea acces la ele.

Gigantul informatic american Apple a avertizat dezvoltatorii de aplicatii pentru produsele sale ca site-ul sau care le este dedicat a fost piratat si ca informatii care ii privesc ar fi putut fi sustrase, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Joi, un intrus a incercat sa acceada la date personale privind dezvoltatorii inregistrati pe site-ul nostru", a afirmat Apple intr-un comunicat.

Ca reactie la atacul informatic, grupul afirma ca a paralizat site-ul pentru a "revedea in totalitate" sistemele dedicate programatorilor, actualizand softul si reconstruind baza de date.

Apple a declarat ca datele personale "sensibile" de pe site-ul sau sunt criptate si ca hackerii nu pot avea acces la ele. Acesta a avertizat totusi ca hackerii "ar fi putut avea acces la unele nume, adrese de e-mail sau postale" ale dezvoltatorilor.

El a adaugat ca informatiile legate de clientii produselor sale nu au fost afectate de atacul informatic.

"Ne cerem scuze pentru deranjamentul considerabil cauzat de aceasta problema si estimam ca site-ul programatorilor va functiona din nou rapid", continua comunicatul Apple.

Share articol: