Masura a fost luata din cauza temerilor ca tari precum China, Rusia, Iran sau Pakistan ar putea spiona discutiile.

Intalnirile din Downing Street 10 (resedinta premierului britanic) se vor desfasura in cel mai discret mod cu putinta, fara telefoane mobile si tablete. Ministrii vor trebui sa-si noteze cele discutate pe caiet sau sa tina minte, dispozitivele electronice fiind interzise pentru ca tari precum China, Rusia, Iran sau Pakistan ar putea spiona lucrarile tocmai cu ajutorul acestora.

La o intalnire de saptamana trecuta a cabinetului, iPad-ul folosit de un ministru pentru o prezentare a fost scos din sala de intalnire inainte ca discutiile sa inceapa. De asemea, ministrii au fost sfatuiti sa inchida telefoanele si sa le predea securitatii cladirii.

Se crede, de asemenea, ca stick-urile USB primite cadou la intalnirea G20 care a avut loc la St Petersburg ar putea contine virusi care ar ajuta serviciul de informatii rusesc sa intre in computerele guvernantilor britanici. Atmosfera de Razboi Rece a fost intretinuta de William Hague, un inalt oficial al cabineului, care a spus ca telefonul sau a fost modificat pentru a nu putea fi urmarit.

Share articol: