În zilele noastre, mai ales în această perioadă în care totul se întâmplă online, absența funcției era un gol masiv pentru aplicațiile Telegram. 

Compania a anunțat că introduce, în sfârșit, funcționalitatea de apel video pentru toate aplicațiile sale desktop și mobile. Telegram a făcut anunțul la aniversarea celui de-al șaptelea an de existență.

Inițial, posibilitatea realizării de apeluri video va fi implementată în mod alpha, pentru toate dispozitivele pe care poate fi descărcată aplicația. La fel ca și în cazul apelurilor de voce, și cele video vor fi complet criptate, iar compania dă asigurări că dreptul la intimitate al utilizatorilor nu va fi încălcat. În timpul apelului, pe ecran vor apărea patru emoji, vizibili pentru cei doi participanți la discuție, iar utilizatorii își pot da seama dacă apelul este sau nu criptat prin compararea celor patru emoticoane.

Aplicația oferă și funcționalitatea picture-in-picture, astfel că fereastra video poate fi minimizată, iar participantul la conversație poate continua să folosească aplicația. Oricând, poate fi selectată opțiunea de trecere doar la apel vocal sau poate fi închisă camera video, în funcție de necesități.

Telegram a promis că pregătește și alte funcționalități interesante, iar una dintre cele mai așteptate este cea a apelurilor video de grup. Recent compania a adăugat și mai multe opțiuni de emoji-uri animate, pentru un dinamism crescut și o experiență de utilizare mai prietenoasă. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: