TikTok a anunțat un program beta care le permite utilizatorilor să plătească pentru a se abona la anumiți streameri live pe care doresc să îi susțină. Denumit Live Subscription, acesta le oferă fanilor acces la avantaje precum un chat destinat exclusiv abonaților, reacții specifice și insigne care îi diferențiază de cei care nu sunt abonați.

Funcția se va lansa în versiune beta pe 26 mai, potrivit unui videoclip publicat pe pagina TikTok Live Creator.
Pe pagina respectivă au fost postate, de asemenea, videoclipuri realizate de mai mulți creatori care anunță că fac parte din program și dezbat potențialele beneficii pentru adepții lor. Astfel, câțiva creatori au menționat chiar că sunt încântați și de faptul că vor avea „venituri lunare previzibile".

A face bani direct prin platforma TikTok a fost până acum ceva mai dificil. Abia la începutul acestei luni, compania a anunțat că va începe să împartă o parte din veniturile din publicitate cu creatorii eligibili. Creatorii de conținut live care făceau parte dintr-un program pentru creatori puteau primi, de asemenea, „Cadouri", sau sfaturi de la spectatori, care luau forma unei monede din aplicație ce poate fi schimbată cu bani reali. În cazul abonamentelor, ar trebui să fie relativ simplu - spectatorii sunt facturați în fiecare lună, iar acei bani ajung la creatorul de conținut respectiv.

Acest tip de subscripție le va fi probabil familiară utilizatorilor Twitch, deoarece această platformă are un program de abonamente foarte asemănător. Potrivit TechCrunch, prețul abonamentelor TikTok Live va fi „comparabil" cu cel al pachetelor Twitch, care încep de la 4,99 dolari pe lună (deși există niveluri care ajung până la 24,99 dolari pe lună).

De asemenea, potrivit postării TikTok, utilizatorii ar trebui să aibă vârsta de 18 ani sau mai mult pentru a oferi sau a cumpăra un abonament plătit, iar creatorii pot oferi abonamente doar dacă au cel puțin 1.000 de urmăritori.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: