In fiecare minut, pe Pamant se nasc 250 de copii. Sunt descarcate, insa, 47.000 aplicatii.

Ne perecem viata mai mult pe Internet decat in lumea reala. O demonstreaza statisticile, care spun ca Internetul e un furnicar veritabil.

In fiecare minut:

  * 6 milioane de pagini de Facebook sunt vizitate;

  * 100.000 de tweet-uri sunt postate;

  * 30 de ore de continut video este incarcat pe YouTube;

  * 20.000 de fotografii sunt vizualizate pe Flickr;

  * 47.000 aplicatii sunt descarcate.

In ultimii ani, traficul de date de pe Internet a crescut puternic, si datorita numarului tot mai mare de utilizatori ai retelelor sociale. Potrivit Intel Romania, "aproape 640.000 GB din datele IP globale sunt transferati pe Internet in doar un minut".

In acest moment, numarul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populatiei lumii, iar in urmatorii 3 ani e de asteptat ca numarul gadgeturilor cu acces la reteaua globala sa se dubleze. Tot pana atunci, o persoana care va dori sa vizioneze tot continutul video care trece prin retelele IP intr-o secunda, ca avea nevoie de 5 ani.

Traficul de pe Internet va continua sa creasca in urmatorii ani, la fel ca numarul device-urilor conectate. Intel urmareste cu atentie aceste tendinte si lucreaza continuu pentru a dezvolta tehnologii pentru centre de date mai eficiente si puternice, care sa faca fata acestei evolutii”, a declarat Manuela Oprisan, PR Manager Central and Eastern Europe, Intel.

Intel, dar si  alte companii din industrie fac eforturi pentru a tine pasul cu evolutia Internetului. "Procesul a inceput deja si primele rezultate sunt foarte bune, datorita unei linii de produse care a crescut continuu performanta centrelor de date: procesoarele Intel Xeon E5. Noile procesoare ofera o mai buna performanta pentru centrele de date", anunta Intel.

Compania a anuntat o noua generatie de platforme de comunicare, Crystal Forest, care va creste performanta si siguranta retelelor, pentru a face fata traficului de date.

In prezent, producatorii de echipamente sunt nevoiti sa combine o multime de co-procesoare din siliciu cu diferite soft-uri pentru a face fata unui volum mare de munca, atunci cand construiesc platforme de retea scalabile. Cu Crystal Forest, producatorii de echipamente vor putea consolida 3 tipuri de volume de munca - aplicatii, control si packet processing (alogoritmi aplicati pachetelor de date) - pe arhitecturi Intel multi-core pentru o performanta ridicata.

Share articol: