Un hacker a reusit sa dea o lovitura cu adevarat impresionanta.

Cunoscut sub numele de "Folio" pe GitHub, un hacker a reusit sa-si dea seama cum sa controleze mai multe calculatoare pentru a acumula o suma imensa de bani virtuali numit Dogecoin - echivalentul in dolari este de 620.496!

Cei de la Dell au documentat modul in care hackerul a putut exploata o vulnerabilitate din sistem. Echipa Dell a 'sapat' totul iar suspectul principal este Folio. El a gasit acea vulnerabilitate intr-un computer numit Synology, unul usor de organizat astfel ca a devenit extrem de popular cu oamenii.

In 2013, un cercetator de securitate a gasit acea bresa la Synology care permite unui hacker sa gaseasca si sa controleze alte device-uri intr-un mod foarte simplu - cautand pe Google! Compania a rezolvat acea vulnerabilitate si a lansat un patch. Insa pana ca acest lucru sa se intample, Folio a strans o gramada de bani.

Folio a descoperit vulnerabilitatea in sistem si a pus mai multe calculatoare sa lucreze 'mina' pentru Dogecoin. Acesta este un curs valutar virtual precum Bitcoin, creat prin 'minerit'. Ce implica acesta? Folosirea calculatoarelor pentru a raspunde la o serie de intrebari criptografice pentru a debloca mai multe monede virtuale. E nevoie de multa putere a calculatoarelor pentru a raspunde la acele intrebari. Oamenii cumpara calculatoare speciale pentru asta.

Sau, daca esti suficient de inteligent, poti sa strangi mai multe calculatoare ale altor oameni si sa le faci sa lucreze pentru tine. Asta a facut Falio, strangand 500 de milioane Dogecoin, echivalentul a 620.496 de dolari, majoritatea fiind acumulata in ianuarie si februarie chiar inainte ca patch-ul sa fie lansat.

Echipa Dell crede ca este cel mai profitabil hacking ilegal legat de Dogecoin descoperit vreodata.

Share articol: