Tanarul a luat aceasta decizie doar dupa ce avertizarile sale semnalate responsabililor Facebook au fost ignorate.

Rezultatul acestei demonstratii de vulnerabilitate a retelei Facebook este unul inofensiv, insa, cu siguranta, multi dintre angajatii Facebook vor fi pedepsiti de Mark Zuckerberg.

Conform Gizmodo, cel care a gasit aceasta bresa se numeste Khalil si este palestinian. El a trimis un mesaj catre Facebook in care semnala ca exista un "bug" care permite oricui sa posteze mesaje pe pagina altor useri. Cu toate acestea, departamentul de securitate al Facebook n-a facut nimic. Drept pentru care, Khalil a demonstrat ca exista o problema chiar pe pagina ("wall") lui Zuckerberg.

"In primul rand, imi cer scuze ca incalc intimitatea dvs si postez pe pagina dumneavoastra, insa nu am avut alta solutie, dupa ce am trimis mesaj catre echipa Facebook." - a scris Khalil.

In doar cateva minute dupa aceea, un inginer de la Facebook l-a contactat pe palestinian ca sa afle mai multe detalii, apoi i-a blocat contul "preventiv" in timp ce o alta echipa lucra pentru remedierea "bug"-ului de securitate. Ulterior, contul lui Khalil a fost reactivat.

Facebook afirma acum ca palestinianul nu poate pretinde o suma de bani pentru descoperirea facuta, deoarece nu a respectat regulamentul Facebook atunci cand i-a incalcat intimitatea lui Zuckerberg.

Aceasta precizare a fost facuta deoarece Facebook are o pagina speciala unde orice persoana poate semnala vulnerabilitati de securitate, acestea fiind recompensate cu minim 500 $.

Share articol: