Mai mult de un miliard de dispozitive Android și Windows din întreaga lume au fost compromise de o nouă vulnerabilitate exploatată de hackeri. 

Aceasta a fost descoperită în firmware-ul cipului Bluetooth produs de o serie de comercianți de procesoare, printre ei Qualcomm, Silicon Labs, Intel și alții.

Potrivit MSPoweruser, până acum 11 producători au fost acuzați că au conceput firmware-ul Bluetooth cu această vulnerabilitate. Aceste procesoare au fost implementate atât pe telefoane mobile, cât și pe laptopuri, gadgeturi care au devenit astfel vulnerabile la metoda numită „BrakTooth hacks”.

Până acum doar trei producători de procesoare au lansat patch-uri care să-i protejeze pe utilizatori de hackeri, iar aceștia sunt BluTrum, Expressif, și Infineon. Ceilalți, inclusiv Intel și Qualcomm, nu s-au pronunțat încă asupra situației, așa că dispozitivele celor care folosesc componente produse de ei rămân neprotejate.

Pentru că metoda BrakTooth necesită ca Bluetooth-ul să fie pornit, userii sunt sfătuiți să-și dezactiveze conexiunea Bluetooth până când producătorii lansează patch-urile necesare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: