Google a lansat un nou update pentru aplicația Gmail care urmărește să aducă o nouă experiență integrată pentru toate dispozitivele utilizatorilor G Suite. 

În principiu, îmbunătățirea se referă la adăugarea de shortcut-uri pentru cele patru componente majore ale Gmail: Chat, Mail, Meet și Rooms. Acestea sunt poziționate în partea de jos a căsuței de mail și pot fi acum accesate imediat, fără a fi necesară închiderea mailului.

Componenta de Mail este cea binecunoscută, utilizată de toți cei care folosesc Gmail și care sunt foarte familiarizați cu interfața sa. Meet este noua aplicația Google dedicată întâlnirilor online, iar Rooms este o funcționalitate care ajută grupurile să comunice mai ușor și să lucreze mai rapid la proiectele comune. Nu în ultimul rând, Chat le permite utilizatorilor să trimită mesaje direct altor persoane și grupuri, în timp real.

Dincolo de integrarea celor patru componente, Google a adăugat experienței Gmail și noi tool-uri care ar putea ajuta la creșterea productivității: alocarea sarcinilor de grup, primirea de notificări despre task-urile ce au fost deja realizate în Rooms, marcarea grupurilor importante pentru a fi mai ușor de găsit și accesat, setarea disponibilității pe modul „Do not disturb”, posibilitatea de a vizualiza fișiere într-un grup comun.

Update-urile lansate de Google sunt disponibile pentru toți utilizatorii G Suite pe web și Android. Ulterior, acestea vor fi valabile și pentru iOS, dar în acest moment nu se știe exact când se va întâmpla acest lucru. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: