Un tribunal german a dat castig de cauza administratorilor retelei Facebook, vineri, confirmand faptul ca aceasta platforma de socializare online are dreptul de a-i constrange pe utilizatorii ei sa isi foloseasca identitatile lor adevarate, informeaza lemonde.fr.

Autoritatea de protectie a vietii private din landul Schleswig-Holstein a considerat ca politica companiei Facebook, care interzice folosirea de pseudonime, este contrara legislatiei germane si celei europene care protejeaza libertatea de exprimare.

Tribunalul administrativ al landului Schleswig-Holstein, sesizat de acest organism cu rol de reglementare, a hotarat insa ca legislatia germana nu poate sa se aplice companiei Facebook, al carei sediu pentru Europa se afla in Irlanda, o tara in care legile care protejeaza viata privata si libertatea de exprimare sunt mai putin constrangatoare.

Autoritatile din mai multe landuri germane, competente in materie de viata privata, au intentat in ultimii ani numeroase procese impotriva companiei Facebook, vizand in special tehnologia de recunoastere faciala folosita de aceasta retea de socializare.
 

Share articol: