Virusul, vechi de 6 ani, face ravagii profitand de lipsa de reactie a reprezentantilor Facebook

Eric Feinberg, fondatorul organizatiei FAKE (Fans Against Kounterfeit Enerprise - Fani Impotriva Activitatilor de Contrafacere), sustine ca problema a fost semnalata celor de la Facebook, insa acestia nu iau suficient de in serios.

"Facebook nu asculta. Avem nevoie ca acest virus sa fie supravegheat", a declarat Feinberg pentru NYTimes, citat de Business Insider.

Denumit "Zeus", virusul este de tip troian si a infectat deja milioane de calculatoare. Ramane "adormit" in calculatorul infectat, pana cand utilizatorul isi acceseaza contul bancar. Odata introduse taxele de acces, programul "fura" parola si goleste contul.

Zeus este insa mai sofisticat de atat - uneori, poate inlocui site-ul bancii cu propria pagina de internet, pentru a obtine mai multe date personale, pentru a le comercializa apoi pe piata neagra.

Descoperit prima oara in 2007, virusul nu da semne de disparitie, ci doar ca devine din ce in ce mai activ. In spatele lui s-ar afla o organizatie criminala din Rusia, implicata in infractiuni informatice, de la furturi de identitate si pana la pornografie infantila.

Share articol: