O nouă funcție a celei mai populare aplicații de chat va oferi utilizatorilor mai mult control asupra pozelor pe care le trimit.

Noua funcție, care este încă în lucru, se va numi Expiring Media și a fost descoperită de experții de la WABetaInfo.

Cu ajutorul funcției Expiring Media, utilizatorul va putea stabili ca pozele, clipurile și GIF-urile trimise altcuiva să fie șterse automat după ce sunt vizionate.

Desigur, pentru ca acest lucru să fie posibil, ei trebuie să activeze această funcție înainte de a trimite respectivele imagini.

Activarea se va putea face prin apăsarea unui buton aflat chiar lângă căsuța de mesaje.

Imaginile vor dispărea automat, imediat ce sunt văzute și persoana iese din fereastra de chat.

Nu va rămâne niciun indiciu al existenței lor, adică persoana care le-a primit nu va mai vedea în fereastra de chat mesajul 'this message was deleted', așa cum se întâmplă acum atunci când un utilizator șterge mesajul pe care l-a trimis.

Expiring Media va fi disponibilă printr-un update al versiunii Android 2.20.2011, despre care nu știm deocamdată când va fi lansată.

Funcția nu va fi însă de ajutor dacă persoana care primește imaginile și-a setat opțiunea de a salva automat toate fotografiile și clipurile primite prin WhatsApp în aplicația camerei.

Specialiștii de la WABetaInfo precizează că pe viitor utilizatorii WhatsApp vor putea beneficia și de o altă opțiune: Expiring Messages, care va permite ștergerea automată a unui mesaj după 7 zile.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: