Microsoft a anunțat că va lansa Windows 11 pe 5 octombrie și că update-ul va fi disponibil gratuit pe PC-urile eligibile. 

Acesta va fi lansat gradual, iar Microsoft a precizat că dispozitivele noi vor fi primele care vor beneficia de el Ulterior, acesta va fi disponibil pe multiple piețe, în funcție de modelele selectate care prezintă eligibilitate din punctul de vedere al hardware-ului, metricelor de fiabilitate, vechimea dispozitivului și altți factori care ar putea avea un efect asupra experienței de upgrade.

Compania a transmis că se așteaptă ca până la jumătatea lui 2022 toate dispozitivele eligibile să fie actualizate. Utilizatorii care rulează Windows 10 ar trebui să găsească posibilitatea de a realiza update-ul în secțiunea Windows Update, atunci când acesta devine disponibil. Totuși, este posibil să fie necesară descărcarea manuală, așa cum a fost cazul și pentru unele actualizări anterioare.

Windows 11 aduce o serie de schimbări importante, inclusiv un meniu de Start regândit, un design actualizat al interfeței de utilizare, widgets și o nouă aplicație Microsoft Store, dar și funcționalități dedicate gaming-ului, precum Auto HDR și Direct Storage.

Windows 11 va avea suport și pentru aplicațiile Android, prin intermediul unui parteneriat cu Amazon și Intel. Totuși, funcționalitatea nu va fi disponibilă de la lansare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: