Noua funcție, numită Shorts, este disponibilă deocamdată numai în India și permite utilizatorilor să creeze clipuri de 15 secunde.

Clipurile realizate cu ajutorul Shorts pot fi editate cu diferite instrumente speciale, la fel cum permite celebra aplicație TikTok, tot mai populară în rândul copiilor și adolescenților.

Cei care folosesc noua funcție Shorts vor putea folosi muzica de pe Youtube pentru a crea fundalul sonor al conținutului dorit. În următoarele luni, noua funcție va deveni disponibilă și în alte state.

Totodată, conducerea YouTube precizează că în curând va introduce noi opțiuni de editare, pentru ca utilizatorii Shorts să poată concepe clipuri cât mai complexe și creative.

YouTube nu este singura companie care a copiat practic TikTok. Recent, Instagram a lansat o nouă funcție, Reels, care este tot o clonă a celebrei aplicații chinezești.

Deși este foarte populară la nivel mondial, având deja peste 800 de milioane de utilizatori activi, TikTok a devenit o aplicație foarte controversată.

Autoritățile americane au avertizat că datele utilizatorilor sunt furate și vândute guvernului chinez. Astfel, aplicația este acum considerată o amenințare la adresa securității naționale.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: