Optiunea e activa incepand de miercuri.

Site-ul Youtube a introdus, incepand de miercuri, o optiune pentru utilizatori de a blura in mod automat fetele celor care apar in filmele pe care le publica, pentru a proteja astfel identitatea dizidentilor politici si a minorilor, potrivit StirilePROTV.

Desi initial YouTube era folosit pentru a impartasi cu prietenii tot felul de intamplari amuzante, in ultimul timp cele mai vizionate filme au fost cele legate de violentele din Siria sau stirile serioase publicate de marile televiziuni ale lumii.

Rebelii din Siria au postat recent pe site sute de filme in care vor sa isi promoveze idealurile pentru care lupta si care prezinta faptele lor. Acest lucru a avut insa si un dezavantaj. Toata lumea le-a vazut fata si astfel au avut de suferit. 

"Fie ca vrei sa impartasesti imagini de la diferite proteste, fara a prezenta fetele celor implicati, fie ca vrei sa arati lumii cat de talentat este copilul tau de opt ani la baschet, protejandu-i in acelasi timp identitatea, de acum utilizatorii vor putea blura chipul celor care apar in aceste filme. Este o prima decizie luata pentru a respecta dorintele celor care vor sa isi pastreze anonimatul", a explicat compania decizia luata.

Conform datelor oferite de Google, la fiecare 3 minute pe site sunt publicate peste 60 de ore de material video, iar in fiecare zi YouTube "colecteaza" peste 3 miliarde de vizualizari.

Share articol: