Producătorul japonez anunță îmbunătățiri importante la PS5.

Consola PlayStation5 va fi lansată în preajma Crăciunului de anul viitor, la mai mult de 6 ani de la prezentarea modelului anterior, PS4.

Noul gadget va avea un hardware mai rapid și o grafică mult mai performantă, iar modul în care vibrațiile sunt percepute va fi schimbat. Astfel, noul controller va oferi gamerilor o senzația mai intensă de implicare în joc.

Datorită noii tehnologii ray-tracing, PS5 va putea să recreeze mai realist mediul de joc, similar unor imagini 3D.

În plus, Sony va introduce sistemul de feedback haptic pe noua consola. Astfel, senzațiile pe care le vor experimenta gamerii vor fi diferite, în funcție de acțiunea din joc: alergare pe un teren de fotbal, accident rutier etc.

Schimbările aduse noului PlayStation seamănă destul de mult cu îmbunătățirile anunțate de Microsoft pentru succesorul consolei Xbox, numit deocamdată Proiectul Scarlett. Și acest dispozitiv va fi lansat tot spre sfârșitul anului 2020.

Jim Ryan, președintele Sony, nu a oferit deocamdată detalii despre jocurile care vor fi disponibile pe noul PS5 și încă nu știm nici cum va arăta consola. Cu siguranță însă, vom afla mai multe informații în lunile următoare.

Share articol: