Fotografia este o pasiune tot mai populară în România, iar mulți dintre cei care încep să pozele folosesc inițial telefonul sau camere foto nu foarte performante.

Totuși, atunci când vrei să faci un pas în față și să-ți transformi hobby-ul într-o activitate din care să poți obține și venituri, este de preferat să te orientezi către aparatură de cea mai bună calitate, precum sunt aparatele foto mirrorless. Totuși, în prezent, camerele de tip DSLR sunt cele mai avansate aparate foto, dar alegerea nu este tocmai ușoară.

Mai ales dacă ești începător. Vestea bună este că poți găsi cu siguranță o variantă potrivită pentru tine, în așa fel încât să nu cheltuiești foarte mult, dar să și ai posibilitatea de a ajunge la rezultatele foto pe care ți le dorești. De regulă, cei care achiziționează pentru prima dată o cameră de tip DSLR aleg să cumpere și un obiectiv, ceea ce transformă aparatul într-un așa-numit kit. Care sunt cele mai interesante 5 opțiuni de aparat DSLR pentru un fotograf amator?

Nikon D3500

Capabil să ofere imagini la o calitate de 24.2 megapixeli și cu un senzor de tip APS-C CMOS, modelul D3500 de la Nikon vine și cu un avantaj foarte important, care te va ajuta foarte mult mai ales atunci când vei vrea să fotografiezi cadre impresionante în vacanțele tale: bateria foarte rezistentă. Autonomia acesteia îți va permite să realizezi până la 1550 de poze între încărcări, iar senzorul îți va asigura o calitate excelentă a fotografiilor. Și designul este unul foarte accesibil și prietenos cu fotografii, iar softul prezintă și un Mod Ghid, care te va ajuta să înțelegi cu ușurință modul în care trebuie utilizată camera.

Canon EOS 800 D

Dacă vei achiziționa acest model din Statele Unite, îl vei găsi sub denumirea de Canon EOS Rebel T7i. Totuși, în Europa el se vinde drept Canon EOS 800 D, iar particularitățile sale sunt excelente pentru un fotograf începător. Rezoluția imaginilor surprinse cu această cameră poate ajunge până la 24.2 megapixeli, iar autofocusul este absolut remarcabil. Interfața grafică este și ea îmbunătățită față de modelele anterioare, ceea ce a făcut aparatul să fie mult mai user-friendly, aspect foarte important dacă te afli la începuturile carierei tale de fotograf.

Canon EOS 2000D

Unul dintre cele mai ieftine aparate de tip DSLR oferite de Canon, EOS 2000D poate fi achiziționat și din Statele Unite, asemeni lui EOS 800 D, dar sub o altă denumire: EOS Rebel T7. Chiar dacă nu dispune de unele dintre particularitățile aparatelor mai scumpe, precum capacitatea de a filma 4K, camera aceasta poate fi o alegere foarte inspirată. Senzorul de 24 de megapixeli asigură o calitate ridicată a imaginilor, iar conectivitatea Wi-Fi, NFC și posibilitatea de filma full HD sunt mai mult decât binevenite. De asemenea, durata de viață a bateriei camerei EOS 2000D este și ea un atu puternic.

Nikon D5600

Cu un ecran de 3.2 inch și dotat cu tehnologie touchscreen, aparatul Nikon D5600 rivalizează puternic cu Canon EOS 800 D din punct de vedere al caracteristicilor, dispunând de conectivitate Wi-Fi, un sistem foarte bun de autofocus și o durată de viață a bateriei foarte ridicată. Costul nu este dintre cele mai reduse, dar ai garanția longevității și a calității.

Canon EOS 250D

Un alt aparat produs de Canon poate face deliciul începătorilor. Mai exact, modelul EOS 250D, disponibil în Statele Unite ale Americii sub titulatura de EOS Rebel SL3. Acest model are și posibilitatea de a înregistra la rezoluție 4K și foarte multe alte dotări care îl transformă într-o opțiune de top pentru începători, precum autofocusul excelent.
Cei doi mari producători de camere foto, Nikon și Canon, nu dezamăgesc în 2019 și pun la dispoziția fotografilor dornici să se dezvolte în acest domeniu camere de cea mai bună calitate. Alege-ți modelul favorit, în funcție de caracteristicile lui, dar și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, iar pozele tale vor căpăta în consistență și te vor face să te simți cu adevărat mândru de ce ai reușit să surprinzi.

Share articol: