Religia este un aspect ce trebuie neapărat introdus în educația copiilor încă de la cea mai fragedă vârstă. Este extrem de important ca aceștia să poată face diferența între bine și rău și să cunoască elemente ce țin de religie și despre cum se poate trăi în armonie, crezând în Dumnezeu.

Educația religioasă pornește întotdeauna de acasă, din sânul familiei și continuă apoi în cadrul școlii. Așadar familia este cea care începe tot acest proces, introducând rând pe rând elemente religioase în funcție de vârsta copilului.

Familia este cea care învață copilul cum să vorbească și cum să se comporte cu cei de lângă el. Se începe de obicei cu noțiuni simple despre bine și rău, despre Dumnezeu, cer, biserică și altele. Cel mai indicat este ca părinții să înceapă să îi ducă pe copii la biserică încă de mici, pentru a se învăța cu lăcașul, muzica bisericească, semnul Sfintei Cruci și altele.

Copilul trebuie să cunoască noțiuni ce țin de sărbătorile religioase, să nu creadă că de Crăciun doar moșul și cadourile lui contează sau că de Paște vine iepurașul. Aceste două sărbători au o semnificație religioasă aparte ce trebuie adusă la cunoștința copiilor.

Părinții sunt de obicei cei ce dau un exemplu copiilor, așadar aceștia ar trebui în primul rând să îmbrățișeze religia în viața de zi cu zi.

De asemenea, o altă modalitate prin care se poate introduce religia în educația copiilor sunt materialele creștine. În ziua de astăzi au apărut librării creștine care comercializează tot felul de produse ce au legătură cu credința.

Librăria Maranatha - universul materialelor creștine pentru copii

O asemenea librarie crestina este și Maranatha. În cadrul acesteia se regăsesc diverse articole cu temă creștină special concepute pentru a putea fi înțelese de către copii.

Cărțile cu povești din cadrul librăriei Maranatha vor fi cu siguranță pe placul copiilor și părinții ar putea să le citească acestora în fiecare seară câte una. În timp ce sunt citite, se pot aduce și completări suplimentare prin cuvinte pe înțelesul copiilor. Iar la final, pentru a fi siguri că au înțeles, părinții îi pot întreba pe copii diverse lucruri despre care abia au discutat.

Tot în cadrul librăriei sus menționate se regăsesc și diverse cărți de colorat cu teme creștine de care copiii vor fi încântați. Cărui copil nu îi place să coloreze? Astfel se îmbină utilul cu plăcutul, teoria cu practica, desenul cu religia.

O alegere foarte inspirată este Biblia pentru copii, practic ar fi prima lor Biblie. Astfel aceștia vor avea simțul proprietății și vor începe să se identifice cu aceasta. În acest sens, oferta librăriei Maranatha este foarte bogată, punând la dispoziția părinților o colecție impresionantă de Biblii pentru copii, de la cele mai simple și până la cele mai complexe.

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt pentru toate buzunarele, astfel încât părinții să poată achiziționa constant noi și noi materiale pentru ai lor copii.

Pentru a vizualiza toate materialele creștine destinate copiilor, accesați site-ul oficial al librăriei Maranatha, plasați comanda online și un curier o va aduce direct la domiciliul vostru.

Share articol: