Un scaun de gaming este unul din cele mai importante elemente pe care trebuie să pună accent un jucător amator sau profesionist.

Când îți petreci majoritatea timpului liber în fața computerului, ergonomia scaunului nu numai că te ajută să câștigi luptele virtuale oferindu-ți o poziție confortabilă, dar prin ea poți elimina eficient și sigur riscurile asupra sănătății reprezentate de o poziție șezândă, incorectă.

În continuare vom discuta despre ce înseamnă un scaun de gaming bun și de asemenea, de unde se pot achiziționa cele mai bune scaune de gaming ergonomice.

Rolul unui scaun de gaming pentru cariera de gamer

Dacă stai să te gândești la perioada de timp pe care un gamer profesionist o petrece șezând, ajungi la concluzia că această meserie nu este numai lapte și miere. Șezutul timp îndelungat nu este bun pentru sănătate și acest lucru se datorează faptului că anatomia omului îl recomandă ca o ființă umblătoare, capabilă să sară și să alerge, iar în momentele de repaus să se odihnească în poziție orizontală, paralelă cu pământul.

Șezutul pe scaun nu numai că determină o poziție incomodă și nesănătoasă pentru coloana vertebrală, dar obstrucționează și circulația sângelui în membrele inferioare și poate determina apariția trombozei. Această boală apare când un vas sangvin se astupă cu un cheag de sânge, iar principala ei cauză este repausul îndelungat.

Pe de altă parte, un scaun de birou ergonomic are rolul de a menține organismul sănătos și odihnit pentru mult timp, oferindu-i o poziție corespunzătoare anatomiei sale, care permite și o mai bună putere de concentrare. Este foarte important ca în momentul jocului atenția să nu-ți fie distrasă de nimic, iar durerile de spate sau amorțeala din picioare sunt doar două din exemplele pentru care ai un motiv bun să-ți dorești să o iei la plimbare din când în când.

Ce se întâmplă când nu folosești un scaun de gaming pentru birou?

Scaunul de gaming face parte din recuzita unui gamer și fără acesta cariera îi poate fi compromisă din cauza disconfortului sau problemelor de sănătate. Un scaun obișnuit slăbește mușchii corpului din cauza poziției incorecte și lasă coloana vertebrală fără susținere. De asemenea, provoacă dureri de spate, membre sau gât și astfel, oricât de plăcut, jocul devine un chin.

A fi gamer înseamnă a-ți petrece tot timpul liber jucând jocuri pe calculator, sau chiar făcând asta ca o meserie timp de minim opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână. De aceea, indiferent de nivelul la care ajungi sau abordarea pe care o ai față de jocuri, înseamnă că cea mai mare din timpul tău treaz o vei petrece stând pe scaun.

În plus, dacă pe lângă gaming mai ai și o altă slujbă care te ține tot țintuit la birou, scaunul de gaming este absolut necesar pentru tine, iar pentru cele mai bune rezultate ar trebui chiar să cumperi două pentru a profita de beneficiile sale și acasă și la birou.

De unde poți achiziționa un scaun de gaming ergonomic?

Un scaun cu adevărat ergonomic este un scaun care îți ține coloana dreaptă, oferă suport pentru gât și te ajută să-ți menții antebrațele paralele cu solul. De asemenea, este prevăzut cu elemente sau accesorii care oferă suport picioarelor și are un spătar mobil pe care îl poți regla la unghiul pe care ți-l dorești.

Scaune de gaming ergonomice ca cele descrise mai sus se pot achiziționa de la Ergohuman.ro un magazin online cu produse de calitate de la cei mai renumiți producători din Europa și Statele Unite ale Americii care fabrică astfel de piese de mobilier pentru companii de IT, firme de avocatură, spații de coworking sau birouri open space în care se pune un accent deosebit pe confort.

Câteva din cele mai apreciate branduri de scaune ergonomice sunt Ergohuman, un mare producător din Marea Britanie, Olivo&Groppo o firmă italienească foarte cunoscută printre profesioniștii în domeniu și GTCHAIR, un brand american care produce scaune ergonomice special concepute pentru confortul iubitorilor de jocuri video sau angajaților din birouri.

Istoria scaunelor de gaming a început cu nevoia de confort a gamerilor de jocuri de curse precum Need For Speed și se continuă și astăzi obținând din ce în ce mai multă popularitate deoarece nu doar piața țintă inițială, ci și alte segmente de populație au remarcat beneficiile acestora pentru sănătate.

Share articol: