O multime de computere cu sistemul de operare de la Microsoft au cazut in mainile hackerilor.

Un nou atac informatic descoperit pe site-urile chinezesti are drept tinta PC-urile cu Windows, iar singurul mod de a preveni o infectare este descarcarea celui mai recent update de securitate.

Computerele afectate vor da "ecran albastru" si e posibil ca cei care au creat virusul sa se foloseasca de ele pentru a raspandi un vierme care sa se imprastie rapid prin Internet.

Expertii in securitate de la firma Sophos spun ca toate calculatoarele cu Windows trebuie sa fie in alerta "cod rosu".

Virusul respectiv exploateaza o vulnerabilitate pe care Microsoft o descrie drept "critica". Aceasta a fost botezata MS12-020.

"Hackerii au lucrat rapid cu aceasta vulnerabilitate am vazut deja incercari de a exploata eroarea care exista intr-o parte a Windows-ului numita Remode Desktop Protocol", spune Graham Cluley, senior tehnology consultant la Sophos.

"Utilizatorii de Windows trebuie sa se considere in alerta cod rosu si sa isi intareasca sistemul de aparare descarcand pe calculatoarele lor cat de repede posibil update-ul de securitate, inainte ca acest vierme sa devina si mai rau", a adaugat el.

Update-ul de securitate ar trebui sa se downloadeze pe calculatoarele cu Windows automat, la inchiderea acestora.

La inceputul saptamanii, Microsoft a avertizat ca se asteapta ca hackerii sa exploateze aceasta vulnerabilitate a soft-ului in urmatoarele 30 de zile. Acum, insa, spun ca utilizatorii ar trebui sa ia masuri urgent.

Sursa: dailymail

Share articol: