Viteza aceasta a fost atinsa in Germania si bate orice record.

Nemtii au reusit sa creeze o retea wireless in care transferul sa se poata face cu 100 de gigabiti pe secunda, adica 12,5 GB/s, recordul precedent fiind de 40 Gbps. Asta inseamna ca poti copia un disc Blu-ray in cateva secunde. Recordul a fost atins la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe. Iata cum a fost posibil.

Cele mai tari tehnologii din 2014, dupa parerea unui designer Apple sunt prezentate pe platforma Smart Nation de la UPC.

Deocamdata, cercetatorii germani au transferat 100Gbps doar pe o distanta de 20 de metri, in laborator. Anul trecut, cei 40Gbps au zburat pe o distanta de un kilometru.

Aceasta descoperire este importanta din mai multe motive. Intai de toate, o astfel de tehnologie ne-ar permite viteze de download mai mari. Apoi, semnalul acestei retele wireless este generat de un laser, o idee care se potriveste ca o manusa pentru a fi pusa la finalul unei fibre optice. 

Ambele proiecte, atat cel care a reusit transferul a 40Gbps, cat si cel cu 100Gbps, sunt parte din proiectul Millilink, finantat de Guvernul german cu 2,7 milioane de euro. Acesta este menit sa aduca Internet broadband in zonele rurale si in cele inca neconectate.

Share articol: