Google se pregateste sa produca la scara larga acesti ochelari care nasc pasiuni de telenovela: unii si-i doresc cu ardoare, in timp ce altii se sperie de ei.

Considerati "Inventia Anului 2012" de mai multe publicatii de specialitate, ochelarii Google Glass ar putea ajunge in curand sa fie folositi la scara larga. Pentru multi dintre noi, vor fi un accesoriu la fel de indispensabil precum smartphone-ul din buzunar. 

Gadgetul Google Glass e, in esenta, un calculator mic si portabil, foarte bine pregatit atunci cand vine vorba de facut fotografii sau filme. Se poarta precum ochelarii obisnuiti si functioneaza cu comenzi vocale. De asemenea, produsul ofera acces la Internet, deci vei avea mereu la indemana informatii utile privind restaurante bune din apropiere, harti ori prognoze meteo.

Daca si tu ai o idee de gadget care poate sa schimbe lumea, inscrie-te in concursul de pe platforma Smart Nation de la UPC

Filmarea se face cu ajutorul unei camere video HD, iar pe rama exista un punct de control care, prin atingere, permite alegerea informatiilor pe care utilizatorul doreste sa le vada. 

Eric Schmidt, directorul executiv de la Google, a avut o reactie cel putin bizara dupa ce s-a jucat cu noua inventie a companiei sale, gadget care promite sa revolutioneze lumea "jucariilor smart".

Acesta a declarat dupa ce l-a testat ca este "cel mai ciudat lucru vazut vreodata", specificand in fata unor studenti de la Universitatea Kennedy School ca "in mod evident, sunt locuri unde ochelarii Google nu prea isi au locul".

Gadgetul Google Glass este deja interzis in cinematografe, cluburi de striptease sau cazinouri. De asemenea, bancile vor sa opreasca folosirea lui.

Multe dintre inventiile despre care spunem, astazi, ca revolutioneaza lumea au aparut si datorita literaturii si filmelor science-fiction. Iar Google Glass poate fi unul dintre ele.

Share articol: