Producatorul a lansat noul gadget la targul de tehnologie CES Las Vegas.

Intel a reusit sa construiasca cel mai mic calculator din lume, pe care l-a botezat Edison. Acesta este de marimea unui card SD si poate fi incorporat in gadgeturi purtabile.

Daca ai si tu o idee care poate imbunatatii tehnologia, intra pe SmartNation.ro si poti castiga premii!

La targul de tehnologie CES care se desfasoara in aceste zile in Las Vegas, CEO-ul Intel, Brian Krzanich, a spus despre noul Edison ca este "un PC complet din clasa Pentium". Micutul calculator are un cip Quark cu procesor dual-core, dispune de Wi-Fi si de Bluetooth si ruleaza Linux.

Cei de la Intel au in acest moment si un magazin de aplicatii conceput special pentru Edison. Noul calculator va permite inovatii rapide si dezvoltare de produs pentru multi inventatori, antreprenori si designeri de produs atunci cand va fi disponibil pe piata, lucru care se va intampla in aceasta vara. 

"Dispozitivele purtabile nu sunt in prezent atat de populare deoarece nu rezolva probleme importante si nu sunt inca integrate în stilul nostru de viata", a declarat Krzanich.

"Suntem concentrati pe aceasta directie. Suntem de parere ca dacă un lucru se conecteaza si calculeaza, atunci o face cel mai bine cu Intel Inside", a mai spus reprezentantul Intel.

Share articol: