Controllerul wireless abia a fost lansat si promite sa schimbe total experienta din fata calculatorului

“Batranii” tastatura si mouse par sa se pregateasca de pensie. Asa cum astazi cel putin jumatate dintre voi nu stiti cum arata o discheta de 1.44 Mb, peste cativa ani, copiii nostri se vor mira de cele doua periferice, trecute categoria antichitati (Sincer, cati dintre voi mai stiu cum arata o masina de scris?).

Un gadget ar putea grabi trecerea spre tehnologia motion controllerelor, prezenta pana nu demult doar in filme ca Minority Report sau Misiune: Imposibila. Leap Motion Controller e un gadget minuscul, care face pasul la next level. Acum poti controla orice computer doar cu ajutorul gesturilor. Si nu vorbim de gesturile facute pe tableta sau touchscreen, pentru ca acolo trebuie sa atingi un ecran.

Daca ai idei de gadgeturi inovatoare, intra pe SmartNation.ro si inscrie-le in concurs!

Tehnologia, asemanatoare cu cea lansata de Microsoft Kinect, si e atat de usor de folosit incat pana si un copil de 5 ani se va descurca dupa cateva minute. Deocamdata, tehnologia e la inceput si nu a primit review-uri prea bune din partea site-urilor de specialitate. Leap Motion e mai precis atunci cand gesturile se fac cu degetele sau mana fix deasupra lui. Cand intreg bratul gliseaza, Leap Motion nu e foarte intuituiv.

Leap Motion deschide insa drumul adevaratei tehnologii 3D, unde nu mai esti limitat de taste, click-uri sau touchscreen. E visul multora. Cei de la Microsoft au fost primii, dar Kinect se adreseaza celor dispusi sa isi foloseasca tot corpul si toata camera, in timpul jocurilor. In schimb, controller-ul lansat luni iti poate traduce gesturile facute in fata monitorului. Senzorul de miscare nu ocupa prea mult spatiu pe birout, poate urmari simultan si precis toate degetele si fiecare miscare a incheieturilor. Trebuie doar sa il asezi in fata laptop-ului sau a oricarui monitor si va transforma spatiul de deasupra lui intr-o tastatura virtuala fara limita. Asta teoretic. Practic, spatiul de manevra detectat de senzor are forma unui dom de 0,2 metri cubi. 

Device-ul in sine e mai mic decat un mouse, are carcasa din aluminiu si o baza cauciucata pentru mai multa aderenta. Contine 3 senzori cu infrarosii si doua camere care fac toata treaba. Poate fi conectat prin USB si e compatibil atat cu Windows 7, 8 sau OS X 10.7 sau 10.8. Odata instalat, iti prezinta tutorialul, apoi vei intra in launcher-ul Airspace Home. De acolo, urmatorul pas e Airspace Store. Deocamdata, magazinul e saracacios cu putin peste 80 de aplicatii. Vei putea totusi citi hartile din Google Maps si vei putea juca un Cut the Rope. Insa, odata iesit din aplicatia respectiva, Leap Motion inceteaza sa functioneze. 

Cu siguranta, Airspace Store se va umple repede. Abia dupa ce oferta de aplicatii va fi bogata, gadgetul isi va dezvalui adevaratul potential. Iar cele mai asteptate aplicatii ar putea fi cele de grafica sau modelare 3D. Pana atunci, ramane o jucarie interesanta, de 80 de dolari, care prefigureaza insa o revolutie ce se apropie cu pasi repezi.

Descopera si alte gadgeturi inovatoare pe SmartNation.ro

Share articol: