O Universitate din Statele Unite propune un sistem inovator care poate salva sute de vieti!

Bataile inimii vor putea fi folosite in curand ca parole, intr-o prima faza pentru a creste securitatea echipamentele medicale care sunt vulnerabile in fata unor atacuri cibernetice, au dezvaluit cei de la Rice University, care au tras aceasta concluzie in urma unui studiu. Acesta a demonstrat ca echipamentele medicale nu ar trebui sa fie securizate precum routerele Wi-Fi, pentru ca un asemenea sistem ar impiedica staff-ul medical sa ajunga rapid la informatie.

Aplicatiile care iti pot salva viata. Cum detectezi un cutremur cu ajutorul telefonului mobili, afli de pe portalul Smart Nation de la UPC

Sistemul inovator creat de cercetatorii de la Rice University este numit 'Heart-to-Heart (H2H)' si s-ar baza doar pe un aparat extern pe sistemul 'touch-to-access'. Programul ar fi folosit de tehnicienii medicali pentru a inregistra semnatura EKG de la bataile inimii.

"Semnalul primit de la inima este diferit de la secunda la secunda, asa ca fiecare parola este diferita de fiecare data" le-a spus cercetatorul Masoud Rostami celor de la Softpedia: "Nu o poti folosi nici macar un minut mai tarziu".

"Din cunostintele noastre, acesta este prima solutie sigura in totalitate care poate functiona cu sistemele mostenitoare. Ca orice aparat care are sistemul wireless, putem updata software-ul" spune si inginerul in calculatoare, Farinaz Koushanfar.

In mai 2012, un infografic Bitdefender demonstra ca sistemele inteligente, printre care sunt si echipamentele medicale, sunt vulnerabile la atacurile cibernetice. In Statele Unite, peste 100.000 de pacienti primesc defibrilator cardiatic electric care detecteaza atunci cand ritmul batailor inimii este periculos si administreaza un scurt soc electric pentru revenirea la normal.

Cercetatorii de la Rice University vor prezenta acest sistem la Conferinta despre Securitatea Computerelor si Comunicarii de la Berlin din noiembrie. O alta companie de securitate a dezvaluit public un sistem simular in forma unei bratari.

Share articol: