Doi chinezi propun un concept care ar putea revolutiona modul in care ne imbracam

Tehnologia care poate fi purtata incepe sa castige din ce in ce mai multa popularitate. Debutul a avut loc in urma cu cativa ani, odata cu aparitia smartphone-urilor sau a gadgeturilor. Acum vorbim de smartwatch-uri produse chiar de constructori auto, sau ochelari inteligenti, precum Google Glass, pe care i-am testat. E doar o problema de timp pana cand vom vedea tehnologia incorporata in aproape orice articol de imbracaminte. Acest gen de tehnologie ne-ar putea schimba viata mult mai mult decat credem, considera Vernon Chen si  Joanne Lim Jin.

Tehnologia avanseaza cu viteza luminii. Iata o idee care iti ajuta laptopul sa nu se descarce niciodata, pe portalul Smart Nation de la UPC

Cei doi designeri propun un nou concept. Un tricou-minune, plin de tehnologie, care-si poate modifica forma, culoarea si modelul in functie de momentele zilei sau de activitatile la care iei parte. Tricoul Plexus ne-ar putea scapa de nevoia de a ne schimba de cateva ori pe zi in functie de evenimente.

Chinezii propun si cateva situatii in care smartshirt-ul se dovedeste util. Imaginati-va ca trebuie sa participati la un anumit eveniment. E indeajuns sa ajungi acolo, sa descarci dresscode-ul iar tricoul va lua forma si culoarea unui sacou cu cravata, de exemplu. Asa am putea elimina timpul in care te duci acasa sa te schimbi. Daca apoi vrei sa mergi la sala, e de ajuns sa iti transformi tricoul intr-unul de fitness. Plexus e fabricat dintr-un material pixelat care folsoeste tehnologie nano-magnetica. Astfel, portiuni din el se pot deschide ca niste jaluzele sau rulouri pentru aerisire si pentru a-ti mentine scazuta temperatura corpului.

Deocamdata, Plexus e doar la stadiul de concept si nu sunt sanse prea mari sa il vedem pus in practica mai devreme de 2020. Totusi, intrebarea nu e daca va fi realizat vreodata, ci cand.

Share articol: