In toata mania interceptarilor telefoanelor de catre NSA, care ar fi citit si mesajele si mailurile utilizatorilor de Yahoo si Google, serviciile care garanteaza anonimatul utilizatorilor par sa rasara de peste tot.

O astfel de retea sociala este si Whisper, disponibil atat pentru utilizatorii de iOS, cat si pentru cei care sunt pe Android. Desi tot scopul retelelor sociale este de a cunoaste persoane si de a ramane in legatura stransa cu prietenii, familia si colegii, pentru multi ideea ca ar putea fi monitorizati ii convinge sa foloseasca un serviciu mult mai sigur.

Ai idei despre cum ar trebui sa arate o retea de socializare? Iti place sa faci aplicatii? Inscrie-ti ideile in competitia Smart Nation, iar cele mai bune vor fi premiate.

Daca pe Facebook avem posturi, iar pe Twitter avem tweeturi, pe Whisper exista “soapte”, adica niste cartoane stilizate cu text si tot felul de mesaje pe care utilizatorii le schimba intre ei, comenteaza si interactioneaza direct, identitatea fiecarui user fiind ascunsa.

Michael Heyward, CEO-ul Whisper, a declarat pentru Mashable: “Pe toate celelalte retele sociale, totul se construieste in jurul ego-ului si vanitatii utilizatorilor. Lasa-ma sa-mi prezint cea mai buna versiunea a mea, in vacanta, la petrecere sau in timpul unui meci. Toata aceasta activitate are un impact major asupra modului in care interactiunea sociala functioneaza acum pentru ca exista o perceptie nerealista asupra realitatii.”

Asadar, pentru baietii care vor sa fie capitanii echipelor de fotbal din scoala, dar care se uita la seriale precum Grey, aceasta retea sociala le va permite sa nu isi ascunda pasiunile reale de teama ca cineva ii va judeca, mai explica cei de la Whispers.

Reteaua de socializare are in acest moment 4 milioane de utilizatori dedicati, un inceput chiar promitator.

Descopera lumea celor mai tari idei din stiinta si tehnologie pe www.smartnation.ro

Share articol: