Jurnalistii de la cnet au facut o lista cu lucrurile pe care cei de la Apple ar trebui sa le imbunatateasca.

iPhone 5 e un telefon bun, insa nu e perfect. Exista cateva lucruri pe care cei de la Apple ar face bine sa le modifice. Vestea buna este ca multe dintre ele s-ar rezolva cu un update la iOS 6, scriu cei de la cnet

 

1. O schimbare la Maps, care ar trebui sa vina rapid

Search-ul este dubios, partea cu Locations merge si nu prea. Compania Apple a promis deja ca va face imbunatari la Maps, si le-a spus verde in fata utilizatorilor ca pana atunci ar face bine sa foloseasca produsele concurentei. Serviciul ar trebui modificat rapid. In caz contrar, Apple isi poate strica imaginea. Pana una-alta, a aparut un banc genial pe aceasta tema:

A man using Apple Maps walks into a bar.
Or maybe a hospital... or possibly a church.

 

2. Zgarieturile de pe carcasa

Pe net au aparut tot felul de poze cu carcasa neagra de iPhone zgariata. Este penibil ca un telefon cu un pret atat de ridicat sa aiba astfel de probleme.

 

3. Accesoriile

Pentru iPhone 5 nu exista prea multe accesorii. Cele care sunt n-au tocmai un pret la indemana si sunt extrem de rare atunci cand iti pui problema sa le cumperi. Daca vor sa aiba succes, oamenii de la Apple ar face bine sa lucreze putin la acest capitol.

 

4. iTunes

Cnet le sugereaza celor de la Apple sa incerce sa modifice sistemul de operare pentru ca intregul continut cumparat din iTunes sa fie mai usor de vazut si mai usor de accesat. iTunes Match ii ajuta oarecum pe cei care dau subscribe, dar continutul cumparat ar trebui sa fie la indemana mereu, asa cum se intampla in cazul ebook readerelor si tabletelor Kindle sau aplicatiilor Amazon.

 

5. App Store si iTunes Store

Noile versiuni ale celor doua magazine par dezorganizate si sunt mai predispuse sa crape. Search-ul de la App Store ar trebui, de asemenea, imbunatatit. Jurnalistii mai sugereaza ca ar fi bine sa existe o sectiune de aplicatii iPhone 5, pentru ca multe dintre aplicatiile mai vechi nu au fost updatate.

 

6. Ecranul de notificari

Acesta ar trebui sa contina mai multe servicii, ca sa simtim avantajul unui display mai mare la iPhone 5. Niste scurtaturi la setari si cateva aplicatii, de exemplu meteo, ar reprezenta o imbunatatire.

 

7. Explica Passbook si integraza-l mai bine

Passbook, portofelul digital de la Apple, ramane o aplicatie misterioasa, carora putini oameni ii cunosc scopul si pe care putini stiu sa o foloseasca. Nu este deloc intuitiva.

 

8. Mai mult continut landscape

Cei de la cnet se plang ca ecranul nu este folosit la capacitate maxima, deoarece App Store si iTunes, de exemplu, nu functioneaza elegant daca tii telefonul orizontal. La fel se intampla cu cele mai multe dintre aplicatiile de baza ale smartphone-ului.

Share articol: