Marii producători de telefoane au pierdut startul. Ei vor lansa primele modele similare abia anul viitor.

Royole FlexPai este oficial primul telefon pliabil din lume și a fost prezentat în China. Gadgetul produs de o mică firmă din California are un ecran de 7.8 inci când este desfășurat și de doar 4 inci atunci când este pliat.

Practic, acest dispozitiv este și telefon și tabletă. Iar interfața se adaptează automat, în funcție de cum este folosit ecranul, astfel încât utilizatorul are parte de cea mai bună experiență, indiferent dacă îl utilizează ca telefon sau ca tabletă.

Ecranul este AMOLED și este produs tot de compania Royole, iar sistemul de operare este Water OS.

Și specificațiile telefonului sunt impresionante, nu doar ecranul. Modelul are cel mai nou procesor, Snapdragon 8150, o versiune care nu a fost încă prezentată oficial de Qualcomm.

FlexPai vine cu o memorie de 6GB de RAM și 128GB spațiu de stocare, dar există și versiuni superioare, cu 8GB de RAM și 256GB sau chiar 512GB memorie internă.

Camera foto principală are 16MP, iar cea secundară este de 20MP. Când ecranul este desfășurat, camera secundară devine cameră de selfie, iar când este pliat ecranul, camera ajunge pe spatele aparatului.

Balamaua care ajută la plierea ecranului rezistă la cel puțin 200.000 de utilizări, susține producătorul.

Grosimea telefonului este de 7.6 mm, dar atunci când este pliat ajunge și la 15.2 mm grosime, mai ales în zona unde se află balamaua. Prin urmare, ecranul nu se poate îndoi perfect orizontal.

Bateria este de 3.800 mAh și are încărcare rapidă, astfel încât ajunge de la 0 la 80% în doar 30 de minute.

Precomenzile au început deja în China, dar nu vor fi probabil foarte mulți amatori. Cea mai ieftină versiune FlexPai costă 1.290 dolari, iar cea mai scumpă ajunge la 1.865 dolari.

Livrările noului model vor începe în luna decembrie.

Share articol: