Datele reies din vanzarile pe care le-au avut companiile din tehnologie in perioada octombrie-decembrie 2013.

Android continua sa domine lumea telefoanelor mobile, cu vanzari tot mai bune. In Europa, sistemul de operare de la Google se lauda cu 69%, potrivit Kantar Worldpanel.

Cu toate acestea, cel mai mare producator de pe piata, Samsung, nu reuseste sa o duca grozav. In China, spre exemplu, Xiaomi este lider la vanzari, iar companii precum Huawei castiga tot mai mult teren. Pe cele mai importante 5 piete din Europa - Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Spania - Samsung are 40,3% din piata, in scadere cu 2,2% fata de acum un an.

Apple pierde si el la nivel global, cu toate ca telefoanele iPhone 5S s-au vandut bine pe final de 2013. In Statele Unite ale Americii, Apple are vanzari cu 6% mai mici comparativ cu acum un an. Japonia este o piata buna pentru Apple, unde compania americana se bucura de vanzari record. 69% din smartphone-urile date in ultimele 3 luni ale anului trecut au desenat un mar pe spate.

Intre timp, Windows Phone de la Microsoft creste usor. Doar in America Latina vanzarile de telefoane cu acest sistem de operare au scazut. Cu toate ca cifrele sunt mai bune decat acum un an, Windows Phhone ocupa doar o mica felie. 

Share articol: