Presa din China anunță că Foxconn, partenerul care se ocupă de asamblarea telefoanelor produse de Apple, a început deja să primească primele modele de iPhone pliabil, pentru testare.

Printre cele mai importante teste care se fac acum sunt cele pentru ecran: Apple vrea să știe dacă trebuie să folosească display OLED sau Micro-LED pentru ecranul pliabil.

Tipul de ecran ales va determina prețul telefonului, dar și metoda de asamblare care va fi folosită, scrie Economic Daily News.

Totodată, Foxconn va testa și componentele pliabile (balamaua), prin 100.000 de teste care presupun închiderea și deschiderea.

În comparație, testele realizate pentru o balama de laptop presupun numai 20.000-30.000 de cicluri de închidere și deschidere.

Deocamdată nu au apărut detalii despre aspectul primului iPhone pliabil, dar este foarte posibil ca ecranul să fie realizat de Samsung.

Potrivit zvonurilor lansate de expertul Jon Prosser, telefonul pliabil la care lucrează Apple va avea două ecrane unite printr-o balama, nu un singur ecran, cum este Samsung Galaxy Fold. Telefonul va avea margini rotunjite, din oțel, la fel ca iPhone 11.

Primul iPhone pliabil ar putea fi lansat în septembrie 2022, dar nu există deocamdată nici o garanție în acest sens.

Sursa foto: MacRumors


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: