Doar modelele premium din noua serie iPhone 14 vor avea un upgrade semnificativ.

Potrivit publicației Phone Arena, Apple nu se grăbește să introducă pe telefoanele mai accesibile o specificație care se regăsește de mult timp la competitori: ecranul cu o rată de refresh de 120Hz.

Astfel, numai modelele vârf de gamă - iPhone 14 Pro și Pro Max - vor avea această îmbunătățire la nivelul ecranului, asigurată prin tehnologia ProMotion.

În schimb, alți producători au introdus de mult timp o rată superioară de refresh a ecranului, care se poate regăsi acum chiar și pe unele telefoane mid-range cu Android.

Tehnologia ProMotion poate fi folosită doar pe ecrane OLED de o calitate superioară, care permit o ajustare a ratei de refresh a imaginii în funcție de conținut, pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Prin urmare, ecranele premium, pentru modelele iPhone 14 Pro și 14 Pro Max vor fi de tipul LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) și vor fi produse de Samsung și LP, în timp ce ecranele obișnuite, destinate modelelor iPhone 14 și iPhone 14 Max, vor fi de tipul LTPS (low-temperature polycrystalline silicon) și vor fi furnizate de companie BOE.

Cele două modele premium vor avea și alte îmbunătățiri: un mic orificiu în ecran pentru senzori în loc de faimosul „breton” și o cameră foto de 48MP, specificație întâlnită deja la telefoanele altor producători.

Fanii Apple așteaptă însă de mult timp să vadă schimbări importante la nivel de design și specificații și la versiunile mai accesibile de iPhone.
 

Share articol: