Apple a angajat un pusti care a demonstrat in repetare randuri ca iPhone-ul, iPod-ul si iPad-ul NU sunt sigure

Compania Apple a angajat un hacker de 19 ani, Nicholas Allegra, membru al comunitatii JailBreakMe, cunoscut ca fiind @comex pe Twitter. Tanarul a facut hack-uirea unui iPhone la fel de simpla ca incarcarea unui site web. iPhone 5 se va lansa pe piata, cel mai probabil, in perioada septembrie-octombrie.

Allegra, un hacker din New York, a anuntat pe contul sau de Twitter ca va incepe un internship la Apple peste doua saptamani. Se astepta la un raspuns negativ din partea comunitatii, insa multi au fost cei care l-au incurajat si i-au urat bafta. Acum cateva zile, comunitatea a mai primit o lovitura. Cel mai mare hacker din toate timpurile a publicat o carte prin care explica de ce si mai ales cum a reusit a ajuns sa detina informatii secrete.

Allegra din New York este unul dintre cei mai vizibili membri ai comunitatii JailBreak, care gaseste foarte des vulnerabilitati ale sistemului de operare de la Apple, iOS. Pe baza acestor informatii, iPhone-urile, iPad-urile dar si dispozitivele iPod Touch pot fi sparte. Cei care vor sa incerce smecheria dar n-au inca dispozitive de la Apple, trebuie sa stie ca un iPhone 4 ieftin, original, urmeaza sa se lanseze.

Pentru cei care utilizeaza site-ul JailBreakMe, e foarte simplu sa hack-uiasca un iPhone. Trebuie doar sa il acceseze de pe dispozitivul mobil si sa urmeze instructiunile. Apoi iPhone-ul este spart, iar pe el pot fi instalate soft-ul pe care Apple le interzice.

Sursa: TechCrunch

 

Citeste si:

TOP Cel mai rapid telefon la navigarea pe Internet. Vezi pe ce loc e iPhone

Duel pe viata si pe moarte! iPhone 4 vs Cel mai simplu telefon

Google are resurse sa faca un telefon mai tare decat iPhone

Share articol: