Cum explica Apple aparitia efectului de flacara violet in fotografiile realizate cu iPhone 5

Apple reactioneaza in urma stirilor referitoare la imaginile violet surprinse cu camera de pe iPhone 5. Utilizatorii ar trebui sa schimbe unghiul de fotografiere pentru a evita acest efect.

"Multe dintre camerele mici, printre carte si toate generatiile iPhone, sunt expuse aparitiei culorii violet atunci cand imaginea este suprinsa cu surse de lumina din afara cadrului", au declarat reprezentantii Apple.

"Acest lucru se poate intampla cand sursa de lumina este pozitionata intr-un anumit unghi, de obicei in afara campului vizual, producandu-se o reflexie de pe suprafetele din interiorul camerei si pe senzorul camerei foto."

"Mutarea usor a camerei pentru schimbarea pozitiei in momentul cand lumina patrunde prin lentile, ar trebui sa reduca sau sa elimine efectul", mai adauga reprezentantii Apple, citati de site-ul The Inquirer.

Aceasta problema are loc la scurt timp dupa erorile aparute in hartile iOS 6 de pe iPhone 5. Problema hartilor a generat primele scuze publice din partea unui CEO Apple.

Share articol: