Reuters a anuntat decizia luata de Samsung.

Samsung va lansa pe 2 martie in prima zi de la Mobile World Congress cele doua versiuni ale Galaxy S6 - atat pe cea normala, cat si pe cea Edge. Vestea confirmata vine dupa ce Reuters a anuntat ca Samsung nu va folosi procesoarele Qualcomm pentru noua versiune a telefonului de varf al companiei!

Vestea este una extrem de proastam pentru Qualcomm Inc's, compania avand deja venituri sub asteptari pe finalul anului 2014. Iar faptul ca producatorul numarul 1 in materie de telefoane mobile, Samsung, renunta la procesorul lor pentru principalul lor telefon va duce la o scadere si mai mare.

Noul cip al celor de la Qualcomm, Snapdragon 810, a avut probleme cu supra-incalzirea in timpul testarilor celor de la Samsung, conform Bloomberg. Astfel, compania din Coreea de Sud a ales sa foloseasca propriile procesoare, Exynos. Purtatorul de cuvant al celor de la Qualcomm a refuzat sa comenteze informatia, la fel ca si cel al celor de la Samsung.

Analistii au spus ca Snapdragon 810 a avut mai multe probleme de performanta care ar putea sa nu fie corectate la timp pentru lansarea noului smartphone din seria Galaxy S. Samsung trebuie sa se asigure ca noul telefon nu dezamageste in materie de vanzari la nivel global pentru a nu suferi o cadere si mai mare.

Samsung a folosit deja propriile procesoare Exynos pentru telefoane precum Galaxy S5 pana la un anumit punct, desi cel al celor de la Qualcomm, Snapdragon, a fost folosit la scara mai mare.

Folosirea cu succes a cipurilor Exynos in telefoanele de varf al lui Samsung va ajuta compania sa fie recunoscuta atat ca designer, cat si ca producator de cipuri, spune Greg Roh, analist la HMC Investment. Acest lucru ar putea ajuta sa atraga mai multe comenzi dinspre Apple Inc, mai crede Roh.

 
Share articol: