Putem trăi fără serviciile Google Mobile, dar asta nu înseamnă și că trebuie să facem asta. 

Chiar dacă fanii Huawei nu se vor mai putea bucura de ele în mod natural și implicit, aceștia pot să-și instaleze singuri serviciile pe dispozitivele producătorului chinez. Recent, a fost descoperită o nouă metodă de a face acest lucru care, cel mai probabil, este valabilă și pentru smartphone-urile Honor. Sigur, aceasta nu este una oficială, dar poate face experiența clienților Huawei ceva mai ușoară, fără ca ei să fie nevoie să renunțe la telefoanele preferate.

Astfel, utilizatorii vor avea nevoie să descarce aplicația Chat Partner (147MB). După instalarea ei, trebuie selectată opțiunea „Detect Device”, apoi „Repair Now” și în final (după închiderea ferestrei de instalare), „Activate”.

Ulterior, după repornirea telefonului, Google Play Store ar trebui să fie gata de lucru. E nevoie de logarea în contul Google propriu și totul ar trebui să funcționeze optim.

Jurnaliștii de la GSM Arena susțin că au încercat această metodă pe un Huawei P40 Lite și că a funcționat întocmai. De asemenea, există și informații referitoare la faptul că soluția este utilă și pentru Mate 30 Pro, și pentru Huawei Y7p.
Totuși, e de subliniat, din nou, că metoda este una neoficială și nu e clar cât va funcționa pentru telefoanele Huawei. 

Share articol: