Ce telefoane mai pregătesc producătorii pentru anul 2019? Ce s-a lansat până acum și la ce trebuie să ne așteptăm, aflăm din topul de mai jos, realizat de Phone Arena.

În acest an tendința este aceea de-a evita pe cât posibil „bretonul” care devine din ce în ce mai deranjant, dar producătorii se concentrează și pe îmbunătățirea performanțelor generale, a camerelor foto și a designului smartphone-urilor.

Prima jumătate a lui 2019 ne-a adus deja câteva lansări importante, iar marile companii vor continua să pluseze și în lunile ce vin.

Seria Samsung Galaxy S10

 

Gigantul coreean a anunțat trei versiuni diferite ale S10, toate cu noul procesor performant construit pe procesul de fabricație de 7 nanometri, care conferă o performanță sporită față de flagship-urile Android din 2018.

 

Ca specificații, Galaxy S10+ vine la pachet cu un display curbat Infinity de 6,44 inci, un senzor de amprentă încorporat în ecran, cameră de selfie duală și un modul foto triplu (camera principală, senzorul telefoto și cel wide).

Pentru Samsung Galaxy S10, producătorul a folosit tot un display curbat Infinity, dar de data aceasta de 6,1 inci, cu senzor de amprentă încorporat, o singură cameră pentru selfie și același modul foto triplu.

La rândul său, Galaxy S10e aduce un ecran plat de 5,8 inci, senzor de amprentă poziționat pe lateralul dispozitivului, o singură camera de selfie și un modul foto dual – cu funcțiile normal și wide.

Samsung Galaxy Fold

 

Telefonul a fost anunțat oficial la Mobile World Congress, iar reacțiile au fost împărțite. Pliat, acesta arată ca un smartphone ciudat, ceva mai gros și cu un display mic în față. Atunci când este complet întins, însă, dezvăluie un ecran mare, flexibil, care încorporează cele mai noi tehnologii, cu toate că nu este perfect.

 

Și, ținând cont de faptul că este un telefon pliabil de primă generație, prețul de 2000 de dolari pare destul de piperat. Acesta ar fi trebuit să fie lansat oficial la jumătatea lui aprilie, dar problemele apărute au determinat Samsung să amâne evenimentul pe o perioadă nedeterminată.

LG G8 ThinQ

 

Acesta este unul dintre cele două smartphone-uri high-end pe care LG le-a anunțat în debutul lui 2019 (celălalt fiind modelul V50 ThinQ). Telefonul vine cu un update la flagship-urile cu care compania ne-a obișnuit deja, are un procesor Snapdragon 855 și dispune de funcțiile Hand ID și Air Motion, adică o serie de gesturi care permit deblocarea sa și interacțiunea mai facilă cu device-ul.

Sony Xperia 1


Sony practică în acest moment o strategie de piață destul de agresivă și lansează câte un nou telefon la fiecare șase luni, de două ori mai des decât ritmul cu care ne-au obișnuit ceilalți producători.

 

Xperia 1, succesorul lui Xperia XZ3, a fost prezentat publicului la MWC, dar nu a ajuns încă la vânzare, data cea mai probabilă fiind în intervalul mai-iunie 2019.

 

La ce ne putem aștepta? Cea mai interesantă caracteristică de până acum este înălțimea sa neobișnuită, datorată utilizării unui display OLED cu aspect de imagine 21:9. Sony dorește să promoveze acest telefon ca întruchiparea visului iubitorilor de cinematografie, adăugând formatului neconvențional și atribute precum rezoluția 4K.

Nokia 9

 

Cel mai probabil vă amintiți de acest telefon ca fiind acel dispozitiv cu multe camere pe spate, poziționate într-o formă reinterpretată de fagure. Promisiunea Nokia referitoare la calitatea imaginilor a fost îndeplinită, dat fiind faptul că dispozitivul reușește, într-adevăr, să producă fotografii de mare calitate.

Huawei P30 și P30 Pro

 

Chinezii de la Huawei sunt pe val, în ciuda neînțelegerilor pe care le au cu autoritățile americane, iar în aprilie au reușit să lanseze noi dispozitive, pe care toată lumea le aștepta. Acestea au venit la pachet cu unele caracteristici impresionante, precum camerele foto mult îmbunătățite și procesoarele Kirin 980, dar și cu un preț pe măsură.

OnePlus 7

 

OnePlus a fost preferatul celor care aleg sistemul de operare Android și care pun preț pe viteză și performanță. Compania a dedicat multă muncă și cercetare pentru a combate orice fel de eroare și lag, iar asta s-a tradus în vânzări bune, popularitate și clienți satisfăcuți.


Pentru 2019, toată lumea se așteaptă însă la mai mult: performanță sporită a camerelor foto, zona în care OnePlus rămâne cel mai mult în urma competitorilor. Anul acesta au fost lansate două noi modele: OnePlus 7 (urmașul direct al lui 6T) și OnePlus 7 Pro, o nouă versiune premium. Ambele modele au sistem face unlock 2D și senzor de amprentă integrat în ecran.

BlackBerry Key3

 

Și în 2019 vom vedea un telefon care are, încă, o tastatură fizică. Cel mai probabil acesta nu va fi deloc ignorat, pentru că încă există utilizatori care caută o astfel de model, dar și pentru că noul BlackBerry va veni la pachet cu o cameră foto îmbunătățită. Așa că acesta ar putea fi smartphone-ul „diferit” al anului 2019.

Samsung Galaxy Note 10

 

După scandalul produs de Note 7, Samsung și-a revenit prin modelele Note 8 și Note 9, acesta din urmă având o baterie mare de 4000 de miliamperi, lucru pe care sperăm că îl vom regăsi și la viitorul Note 10. Clienții se mai pot aștepta și la o performanță îmbunătățită, la utilizări sporite ale S Pen, poate și la o cameră mai bună.

Xiaomi Pocophone F2

 

Pocophone F1 a fost surpriza anului 2018: un preț de 350 de dolari pentru un procesor regăsit pe multe flagship-uri, o baterie generoasă și o performanță impresionantă. Nu putem decât să sperăm că și Pocophone F2 va rămâne un smartphone accesibil, iar răspunsul îl vom avea, probabil, în luna august.

Moto Z4

 

Au trecut deja aproape 3 ani de când Motorola ne-a prezentat modulele Moto cu prindere magnetică, o structură care, la vremea respectivă, a stârnit multe discuții.

 

Fascinația nu a durat, însă, prea mult, așa că s-ar putea ca pentru noul Moto Z4 compania să adopte o altă traiectorie și să lucreze la îmbunătățirea a trei elemente esențiale pentru smartphone-ul modern: performanță, cameră foto și capacitatea bateriei.

Seria iPhone 2019

 

Cea mai mare lansare a anului, cel puțin în termeni de impact, este cea organizată de Apple. Deși este puțin cam devreme pentru a avea informații referitoare la ceea ce pregătește compania, ne putem aștepta la prețuri premium pentru cel puțin două modele care vor depăși 1000 de dolari, dar și la un smartphone ceva mai accesibil, cu unele compromisuri.

 

Referitor la performanță, compania este cunoscută pentru componentele sale realizate la standarde ridicate, așa că vom vedea, probabil, aceeași calitate și pentru dispozitivele lansate în acest an.

Google Pixel 4 și Pixel 4 XL

 

Aceste telefoane vor fi, probabil, starurile lunii octombrie. Cunoscute pentru performanțele excelente ale camerelor foto, smartphone-urile Pixel vor deveni și mai performante din acest punct de vedere, mai ales că cei de la Google ar putea lua serios în considerare renunțarea la ecranul decupat, pentru un design mai elegant și pentru îmbunătățirea experienței.

 

Cea mai importantă veste legată de modelele Pixel ale anului 2019 este, însă, accesibilitatea, așa că ne așteptăm ca Google să ia în serios cererea de pe piață și să lanseze telefoanele în mai multe țări.

OnePlus 7T 

 

La doar jumătate de an după OnePlus 7 și 7 Pro, ne așteptăm la lansarea modelelor OnePlus 7T și OnePlus 7T Pro, două telefoane care vor primi îmbunătățiri de la un model la altul și care vor avea caracteristicile consacrate ale mărcii.

LG V50 ThinQ

 

Al doilea telefon important al LG pentru 2019 va fi, cel mai probabil, puternicul LG V50 ThinQ, construit pe baza caracteristicilor lansate odată cu modelul G8.

 

După cum compania a anunțat deja, acesta va avea conectivitate 5G, iar din acest motiv lansarea nu este așteptată mai devreme de luna octombrie a acestui an.

Huawei Mate 30 Pro și Mate 30

 

Încă nu se cunosc multe detalii despre următoarea serie a chinezilor de la Huawei, dar putem presupune că vor avea caracteristici impresionante. Rămâne de văzut și care va fi prețul acestor dispozitive, dat fiind faptul că cele mai noi modele intrate pe piață sunt destul de costisitoare.


Razer Phone 3


Viitorul telefoanelor de gaming Razer pare acum destul de incert, mai ales că, de curând, compania a renunțat la divizia sa de mobile. Totuși, există zvonuri potrivit cărora Razer Phone 3 va fi lansat în 2019, desi nu avem informații concrete referitoare la specificațiile sale.

Xiaomi Mi Mix 4

 

Compania chineză Xiaomi a reușit să producă o serie de telefoane care au intrat lejer pe piață și au surprins de fiecare dată prin design-ul inovator și prin componentele de ultimă generație, așa că ar trebui să ne așteptăm și în 2019 la aceeași strategie.

 

Pentru Mi Mix 4 producătorul promite performanță sporită, margini mai subțiri și o cameră îmbunătățită, păstrând aspectul și experința premium.
 

Share articol: