Dupa aparitia tot mai multor falsuri, expertii au venit in ajutorul celor interesati sa achizitioneze un iPhone, pentru a le explica cum sa nu fie pacaliti in a cumpara "chinezarii".

pecialistii au evidentiat cateva lucruri care pot ajuta clientul sa identifice daca respectivul telefon este original sau doar o copie ieftina, potrivit Daily Mail, citat de stirileprotv.ro

iPhone-urile false si incarcatoarele care vin cu ele au fost de vina pentru numeroase accidente in China, printre care si un deces.

In cazul in care clientul are dubii privind originea telefonului, il poate compara cu iPhone-ul unui prieten. Viteza procesorului si touchscreen-ul trebuie sa fie identice.

De asemenea, falsurile tind sa fie putin mai groase decat originalul.

iphone

Expertii explica faptul ca o cutie autentica nu implica si un iPhone original, din moment ce vanzatorii tind sa recicleze cutiile de la aparatele originale.

Un alt mic ajutor este seria aparatului, diferita la fiecare in parte.

Fiecare iPhone original trebuie sa aiba o serie, serie care poate fi verificata pe site-ul Apple pentru confirmarea originii.

Desi sfaturile au facut referinta la iPhone 4, falsificatorii folosesc aceleasi metode, astfel ca se aplica si la modelele mai noi.

 

 

 

Share articol: